reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

NATURALNE PLANOWANIE RODZINY

Ja Wam moge powiedziec na wlasnym przykladzie ... po owulacji temp. byla 36,9- 37,2 ... potem spadla do 36,5 ...potem podniosla sie do 36,7-36,9 i tak sie utrzymuje do dzisiaj :) ...wiec ja bym sie nie sugerowala temperatura.... Elżbietko trzymam kciuki ...mooocno :)

reklama
no to troszke yemp sie poprawila,mam nadzieje ze na najblizsze 9 miesiecy. wczoraj było 36,8, dzisiaj jest 36,7, wiec nieźle chyba ???
wczesniej było 36,5-36,6. ojojoj, ja to jestem, chyba za bardzo patrze w siebie...
LILITH mam pytanie o ta miękka pochwę...czy szyjka tez mięknie??nie wiem czy ta moja pochwa jest bardziej miękka niż zwykle, bo wczesniej nie zwracalam na to uwagi...

kobiety pomóżcie bo ja w potrzebie jestem i to normalnie nagłej.
powiedzcie mi jak za pomocą śluzu określić kiedy są dni płodne a kiedy niepłodne.
Kiedyś coś czytałam ale zawsze mi się miesza i nie wiem czy np. rzadki śluz oznacza dni płodne czy niepłodne.
I czy jest prawdopodobieństwo że przed okresem zajdę w ciążę??

Sorki że wam zawracam głowę ale to dla mnie bardzo ważne.

Pozdrawiam was i dzięki za uwagę.

Rzadki śluz, który przypomina trochę kurze białko, a do tego jest rozciągliwy oznacza że są właśnie płodne dni (oczywiście jeżeli jest wszystko ok z organizmem i ma się cykle owulacyjne).
No i przed okresem raczej nie powinno zajść się w ciążę. Jeżeli organizm dobrze funkcjonuje to owulacja występuje około 14 dni przed miesiączką. No ale są różne odchylenia, wystarczą stresy, zmęczenie itp. i wszystko się przestawia. Już tu na forum dziewczyny pisały, że zdarzało sie zachodzić krótko przed @, a nawet w dniu spodziewanej @.

Kobitki wielkie dzięki za odpowiedzi bardzo mi pomogłyście

big_thank_you.gif

Ciebie Elżbietko namawialam na testowanie tydz po owulacji..a sama wstrzymuję sie teraz:)..a co do temperaturki..u mnie skacząca i nie umiem jej zinterpretować:)

reklama
masz rację..:)..ja z ciekawosci wczoraj i dziś sobie zmierzyłam..ale nic mi to nie powiedziało:):):):):) :p :laugh:

Do góry