reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Naturalne wspomagacze staranek..Wiesiołek, Castangus itd

czy jesteście zainteresowane wątkiem o ziołolecznictwie?

• Wszystkich głosujących
    49
Ja piję pierwszy cykl od pierwszego dnia mieszankę nr 1, teraz mam 6 dzień po owu i czekam, ale staram się nie myśleć i się nie nastawiać. Przyznam się jednak, że nie piję ziół tak, jak trzeba, ponieważ nie mam czasu rano ich parzyć, a trzeba je parzyć 3 godziny, więc pije dopiero jak wrócę z pracy. Ale planuję kupić termos, wtedy będę zalewać je przed wyjściem i pić w pracy. Mam nadzieję, że to nie duży grzech i że jednak zadziałają, na owulację pomogły :-)
Myśa nie martw się, że pijesz od 12 dc, ważne że przed owu. Trzymam za Was kciuki kochane.

reklama
Ja piję pierwszy cykl od pierwszego dnia mieszankę nr 1, teraz mam 6 dzień po owu i czekam, ale staram się nie myśleć i się nie nastawiać. Przyznam się jednak, że nie piję ziół tak, jak trzeba, ponieważ nie mam czasu rano ich parzyć, a trzeba je parzyć 3 godziny, więc pije dopiero jak wrócę z pracy. Ale planuję kupić termos, wtedy będę zalewać je przed wyjściem i pić w pracy. Mam nadzieję, że to nie duży grzech i że jednak zadziałają, na owulację pomogły :-)
Myśa nie martw się, że pijesz od 12 dc, ważne że przed owu. Trzymam za Was kciuki kochane.
narazie nie widze dużych zmian, jajniki kują tak jak w poprzednim cyklu a płodnego śluzu brak, może też minął zbyt krótki okres czasu. Ja też nie mam rano dużo czasu ale zawsze zalewam sobie ziola popołudniu żeby mieć na rano, przed wyjściem do pracy wmuszam w siebie szklanke zielska. Czyli Ty jeszcze czekasz tydzień i się wszystko wyjaśni, życze Ci dwóch kreseczek

a wiecie że jak są długie cykle to można pić chyba codziennie lub po odstawieniu tabletek anty
może to wam pomoże

Myśa, jak masz kłopoty ze śluzem to bierz wiesiołek (chyba, że już bierzesz). Zalecają też pić Guajazyl (syrop na kaszel) na 3 dni przed owulacją.

a wiecie że jak są długie cykle to można pić chyba codziennie lub po odstawieniu tabletek anty
może to wam pomoże
ja mieszanke nr 1 pije codziennie rano w poludnie i wieczorem, a powiem Wam jeszcze że mój ginek zastosował kiedyś u mnie metodę którą nazwał:po odstawieniu: czy jakoś tak a więc polegalo to na tym że zapisał mi leki antykoncepcyjne na jeden miesiąc i mialo to zadziałać tak że poprostu jajniki były przyblokowane przez miesiąc a potem jak odstawiłam anty to miały wziąc się do pracy bo przez miesiąc ich siła się skumulowała. Zadziałało to bo po dwóch miesiącach po odstawieniu zaszłam w ciąże a wcześniej nic. No takie ma pomysły ten mój lekarz dodam że on właśnie zajmuje sie niepłodnością

Myśa, jak masz kłopoty ze śluzem to bierz wiesiołek (chyba, że już bierzesz). Zalecają też pić Guajazyl (syrop na kaszel) na 3 dni przed owulacją.
wiesiołek kiedyś brałam to po tygodniu normalnie przytylam chyba z 3 kg ale pije siemie lniane i też pomaga, dziękuje kochana :)O syropie na kaszel nie słyszalam:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Syrop na kaszel ułatwia odkrztuszanie wydzieliny, bo zwiększa jej produkcję i ją rozrzedza, więc zalecają brać, bo na tej samej zasadzie działa w innym miejscu ;-)
Co do tabletek anty, to rzeczywiście tak jest, ponieważ po ich odstawieniu jajniki wcześniej przyblokowane działają przez pierwszy miesiąc-dwa z większą mocą i jest większa szansa na podwójną owulację a tym samym na bliźniaki, dlatego lekarze często po odstawieniu tabsów każą odczekać zer staraniami 1-3 m-ce, żeby nie było ciąży mnogiej.

Ostatnia edycja:
ja mieszanke nr 1 pije codziennie rano w poludnie i wieczorem, a powiem Wam jeszcze że mój ginek zastosował kiedyś u mnie metodę którą nazwał:po odstawieniu: czy jakoś tak a więc polegalo to na tym że zapisał mi leki antykoncepcyjne na jeden miesiąc i mialo to zadziałać tak że poprostu jajniki były przyblokowane przez miesiąc a potem jak odstawiłam anty to miały wziąc się do pracy bo przez miesiąc ich siła się skumulowała. Zadziałało to bo po dwóch miesiącach po odstawieniu zaszłam w ciąże a wcześniej nic. No takie ma pomysły ten mój lekarz dodam że on właśnie zajmuje sie niepłodnością
ale masz dobrego specjalistę tylko pozazdrościć rozumiem że ginek w Polsce to się nie dziwię że tak za nim tęsknisz

ale masz dobrego specjalistę tylko pozazdrościć rozumiem że ginek w Polsce to się nie dziwię że tak za nim tęsknisz
facet nie jest tani ale przenajmniej się mną opiekował i z każdą głupotą mogłam zadzwonic i przyjść, nawet tutaj jak miałam problemy to dzwoniłam do niego żeby skonsultować się,są jednak osoby ktore na niego narzekają więc różnie bywa z tymi lekarzami

facet nie jest tani ale przenajmniej się mną opiekował i z każdą głupotą mogłam zadzwonic i przyjść, nawet tutaj jak miałam problemy to dzwoniłam do niego żeby skonsultować się,są jednak osoby ktore na niego narzekają więc różnie bywa z tymi lekarzami
wiesz zawsze tak jest ja poprzednio też chodziłam do takiego co wychwalony i taki super a jednak jakoś nie wiem pisałam na wspomagaczach że jestem rozżalona na niego bo żeby nie zlecić wszystkich badań masakra
wieć innym popasuje jakiś lekarz a innym nie

reklama
wiesz zawsze tak jest ja poprzednio też chodziłam do takiego co wychwalony i taki super a jednak jakoś nie wiem pisałam na wspomagaczach że jestem rozżalona na niego bo żeby nie zlecić wszystkich badań masakra
wieć innym popasuje jakiś lekarz a innym nie
no właśnie, a najlepszy to taki który właśnie nam umiał pomóc, to sprawa indywidualna

Do góry