reklama

Nauka nocnikowania

Brawa dla nowych uzytkownikow nocniczkow:tak:

Pszczola w domu biega bez pieluchy i sygnalizuje chec wysikania sie (a zdarzylo jej sie tez samej zupelnie bez wolania usiasc na nocnik i wysikac:tak:), kupe czasami walnie juz do nocnika (ale to rzadako), na dwor i na noc ja zapieluchowuje. Ostatnio kolezanka mi powiedziala i na dowod swoich slow pozyczyla ksiazke ("Jak nauczyc dziecko korzystac z nocnika w 7 dni"), ze jak juz sie zaczyna uczyc czystosci, to nie mozna w domu nie zakladac pieluchy, a na dwor zakladac, bo dziecko jest wtedy zdezorientowane i prawdopodobnie za jakis czas wroci do pieluch, zwlaszcza, jak nauke czystosci rozpoczelo przed 28 miesiacem zycia....:baffled::baffled: Kurde, tylko, ze jakbym pszczole nie zakladala pieluchy na dwor, to bysmy dluzej niz na 30 minut pewnie wyjsc nie mogly jednorazowo... I badz tu madra....

reklama
no ale skoro Pszczola wola siku to i na dworze nie powinno byc problemu co?zawsze mozna pod krzaczek :D:D

ja tez o tej opinii slyszalam ale czy to prawda czy nieprawda? chyba zalezy od dziecka itd :)

dominique też się spotkałam z tą opinią, wysyłam sprzeczne komunikaty po prostu, jeszcze pal licho jak się niunia wysika pod krzaczek w czasie spaceru, mój Wojtek miał wielki problem narobić w krzaki, to dopiero była jazda.... ale teraz ma 10.5 roku i nie sika do pieluchy:-p

no ale skoro Pszczola wola siku to i na dworze nie powinno byc problemu co?zawsze mozna pod krzaczek :D:D

ja tez o tej opinii slyszalam ale czy to prawda czy nieprawda? chyba zalezy od dziecka itd :)
No wlasnie jest problem, bo pszczola jest na placu zabaw tak zaaferowana zabawa i innymi dziecmi, ze o calym swiecie zapomina, lacznie z sygnalizowaniem potrzeb fizjologicznych:-p:baffled: (mysle, ze by mimo pieluchy wspominala, ze siku chce/robi, a ona w tym temacie w ogole glosu nie zabiera;-)). Pod krzaczkiem raczej by sie nie zalatwila, bo u nas jeszcze na to za zimno (w cieniu dzis byli 11, na sloncu moze 16, bo silny wiatr:baffled:), a poza tym znajac jej uparty charakter i niechec do eksperymentow stwarzajacych dyskomfort (czyli w tym przypadku publiczne swiecenie golym tylkiem), mysle, ze by predzej urzadzila awanture z fajerwerkami niz podlala wlasnym moczem jakis krzaczek:-p No nic, na razie bedziemy wychodzic z pielucha, a jak zacznie lepiej panowac nad pecherzem, czyli na tyle, zebysmy z placu zabaw zdazyly wrocic do domu, to wtedy bedzie chodzic na dwor bez pieluchy:tak:

Bedytka, to teraz juz z goreczki u Was :tak::-) Brawo dla Alutki! Moze uda Ci sie skonczyc z pieluchami przed drugimi urodzinkami! :tak::-) Kciuki trzymam!

Dominique, Pszczola to juz w ogole giganciara jest :tak::-):tak: A moze akurat u Was ta teoria sie nie sprawdzi i to ze zakladasz Pszczole pieluche na spacer nie spowoduje powrotu do pampkow w domu :tak:Tak czy siak gratulacje ogromne dla Pszczoly, ze juz w domu nie potrzebuje pieluch! :tak:

U nas dalej zadnych postepow nocnikowych, dalej szczanie po nogach ;-):-p A jak krzyczy "si si" i pytam czy chce sie jej siku to mowi, ze nie :-p

u nas na okrągło wołanie o "SIK", ale niestety tylko o sok chodzi:-p
sandra nie pocieszaj mnie, jeszcze długa droga przed nami:tak:
dominique powodzenia!! ja to już raz przeżyłam, jak była zabawa na dworze to nie było wołania o siku, nawet jak zabrałam na działkę 8 par majtek to i tak na końcu zakładałam Wojtkowi pampersa:-p

no i ruszyliśmy z kopyta, do tej pory na nocnik trudno było raz złapać siku a dzisiaj poszło z górki, od razu trzy, przy czym przy ostatnim pytaniu chcesz "sisi"(:baffled:) powiedziała "ała" no to sruu na nocnik, dodam tylko, że to Wojtek ją wysadził:-p, chyba jej się majtki z papugą spodobały :-) jutro spróbujemy z innymi ptaszkami;-)

dzisiaj już nawet inne ptaszki na majtochach nie były potrzebne:-p sama się wysadzała, a już przeszła samą siebie wieczorem, poszłam na balkon sprawdzić czy kwiatki podlane, Alka w samych majtach została w pokoju i za chwilę słyszę MAMO, MAMO, MAMO!! ta mnie za rękę i pokazuje jakie piękne kupsko nawaliła do nocnika:-):-):-)
pozostało mi tylko pochwalić grzeczne dziecko:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry