reklama

Nauka nocnikowania

silunia - myślę, że zapach jest normalny, bo to bakterie, które zaczęły się rozwijać w moczu.

A ja powoli zaczynam wracać do nauki siusiania na nocnik, codziennie przez kilka godzin młody lata w majtach, ale, niestety, nadal muszę go wysadzać co chwilę, bo sam nie siądzie na nocnik, a nawet jeśli już - to w majtach :sorry2:

reklama
Gratulacje dla nocnikujacych dziewczyn:tak::tak::tak::-)

i tu mam pytanie do mam ktorych pociechy szczaja w majty......ja zawsze po siku w majty, mocze je i potem odrazu do pralki.....wczoraj mala zlala sie przy goranie i ten zdja jej majtki, wycisna i wsadzil do kosza na bielizne.....dzisiaj rano wchodze do lazienki , a tam niesamowity smrod uryny......czy siuchy waszych malych tez tak smierdza czy moze z Zuzu jest cos nie tak?????

Silunia - don't worry:tak: Siki takich malych dzieciorow po wydostaniu sie z pecherza (o ile nie ma zadnej infekcji) sa prawie bezwonne, ale po uplywie jakiegos czasu mocz zaczyna intensywnie (bardzo nawet:-p) pachniec i nie w tym nic niepokojacego. Ot pod wplywem powietrza zachodza w nim reakcje rozne, namnazaja sie baktery i zaczyna "sadzic";-)

A ja wreszcie zdecydowalam sie wyjsc z Pszczola na dwor bez pieluchy. Przez pol godziny bylo oki, mala bawila sie w piaskownicy i w pewnym momencie zawolala, ze chce na "posisianek" (taka sobie wymyslila nazwe na nocnik:-D), no to poszlam z nia w poblize krzakow i chcialam wysadzic i jak tylko jej sciagnelam gacie, to ona w krzyk, ze "nie chcie bić golaśkiem" i sie poryczala okropnie, wciagnela sobie sama szybko majty i spodenki na tylek, a po chwili w nie zsikala:eek: Fakt, nie ma u nas upalow, ba temperatura max. 22 stopnie jest czasami, a dzis np. 19 tylko, wiatr i lekkie zachmurzenie:eek:, wiec moglo jej sie troche chlodno tez zrobic w pipke... No i od tego momentu pszczola niczym cerber pilnuje, zeby miec zalozona pileuche przed wyjsciem z domu, sama mi ja przynosi i kaze zakladac:eek: Chyba przyjdzie nam jeszcze poczekac na zupelne odpieluchowanie. Na noc jej jeszcze zakladam pieluche, choc rano budzi sie z sucha.

Leika, Dominique dzieki za odp. balam sie, ze moze zeczywiscie cos z tym moczem jest nie tak....wiedzialam, ze dorosly mocz ma okropny zapach nie sadzilam, ze dzieciecy tak samo....a ja teraz ide zalaczyc pralke z obiciem na kanape na ktora mala sie zlala jakies 15 minu temu.....powaznie juz mi rece opadaja.....czytam wasze opisy i naprawde zazdroszcze

enoooo dziewczynki nie ma co sie przejmowac! dzieci sie naucza predzej czy pozniej!!!!:)

u nas tez jeszcze sie zdarza czasami ze mala sie zapomni i fruuuu siczki wlatuja prosto w majty albo np wlasnie zdarzylo sie nam ze na kanapie wyladowaly :D
ogolnie musze przyznac z nocnikowaniem bardzo ladnie ale jeszcze pieluchy nam czasami towarzysza np noca ;)

Dziewczyny, spokojnie, nic na sile, jeszcze sie dzieciaki zniecheca bardziej...
My juz w dlugie trasy nawet jezdzimy bez pieluchy, bo mala wola sisi i wtedy ja wysadzamy na zewnatrz - nie przeszkadza jej wcale owiewanie cipki wiaterkiem...

no Alka bez stresu sika w ogródku czy na działce na trawkę, ale zaznaczam u nas jest prawie cały czas 30C w cieniu, jak by tak było zimno to pewnie bym jej nie wysikała na dworze:tak:

u nas to samo goraco strasznie wiec mozna sie wysiczkac swobodnie na dworze:)

na chlodnym wietrze i ja bym uwazala bo niestety nie trudno o zapalenie drog moczowych :/

ja sie pochwale, nie zuzu bo w kwesti nocnikowania dalej to samo, ale mezem rozmawialismy wczoraj w ciagu dnia odnosnie sikania malej na wszystko co popadnie i na niekonczonce sie pranie wszystkiego, o tym , ze czasami juz nie mam majtek do zakladania i chodzi na golaska
Wieczorem malzon przyjechal z 20 parami kolorowych majteczek dla zuzu, wszystkie mozlwe odcienie rozu, rozne wzorki, kokardki, kotki, gwiazdeczki, kropeceki itd. i oswiadczyl, ze znalazl na necie porady zeby malucha szybciej przyuczyc i bylo tam wlasnie napisane, ze kolorowa ciekawa bielizna moze zniechecic do noszenia pieluszki;-)wiec po pracy nabyl ilosc hurtowa kolorowych majciochow......zobaczymy czy zadziala:blink:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry