reklama

Nauka nocnikowania

Wama więc tylko cierpliwość Ci zostaje i konsekwencja, powiem Ci że Wojtek w dzień przestał chodzić bez pieluch dopiero ok. 3 roku, bo wcześniej korzystał z nocnika, nawet bardzo często, ale nie kojarzył potrzeby, a na noc miał pieluchę prawie do 4 roku, więc dlatego byłam taka zszokowana jak Alka w 3 dni zajarzyła po co nocnik i majtki;-)
dzisiaj po nocy pielucha mokra, a po popołudniowej drzemce sucha, pozostaje mi czekać;-)

reklama
Bedyta, u nas tez dalej na zmiane - raz jest calkiem sucha, raz mokra, wiec nam tez jeszcze troche czasu potrzeba.
A reszta dzieciaczkow sie niedlugo na pewno nauczy siusiac na nocnik - wszystko w swoim czasie :-)

hihi już wiem czemu pieluchę miała mokrą rano, babcia się spóźniła a Alka nie umiała jej ściągnąć i się wysikać do nocnika, stała boroczka pod drzwiami i wołała mamusiu siku:-p
mało tego to, chyba mojemu chłopu też nocnik postawię w pokoju, jak wychodzę do pracy to ich zamykam w sypialni na klucz, żeby Ala nie uciekła, no i dzisiaj musiał czekać na mamę, aż przyjdzie do Ali żeby skorzystać, ale doradziłam mu żeby zawołał do niani elektronicznej: MAMO SIKU!:-):-):-) to teściowa szybciej przyleci:-p

chyba musiałam tamtego posta o pogorszeniu napisać, bo do tego czasu zaraz lepiej, na jednych pieluchomajtkach jedziemy i wyglądają jak szmata;-)
a może Jagoda coś wyjątkowo moczopędnego wypiła?

reklama
Ja to juz sił nie mam:no:
nocnik wróg nr 1 sedes z nakładką podobnie, nie wiem jak dotrzeć do mojego dziecka:baffled:
gratuluje dzieciaczką nocnikowym...kiedy mojej córce ktoś pogratuluje...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry