reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nauka nocnikowania

no to imy dolaczamy do sikajacych i kupkajacych ! :D mala rowno siku i poopie robi do nocnika :d na noc jeszcze jej zakladam pieluszke ale czesto budzi sie zupelnie sucha :D
podobnie jak jedziemy na jakies dluzsze zakupy domowe to jeszcz epieluszke jej nakladam ale musze przyznac ze jak przyjezdzamy do domciu i sprawdzam pieluszke to jest sucha :D

reklama
Ogromne gratulacje dla Ali i Szantusi:tak:
No u nas wstyd się przyznać, ale zaprzestałam małą wysadzać:zawstydzona/y: ale od jutra wracamy do nauki

u nas wczoraj porazka
mala zsikala sie do kosza z pluszakami:-(wszystkie mokre , poszly do prania, a wieczorem byl koszmar z usnieciem bo nie miala swojego dudu.....kiedy ona wkoncu zakuma ten nocnik:-:)-:)-(

silunia nic się nie martw, Zuzu ma teraz inne rzeczy na głowie, w końcu jest starszą siostrą, gdzie tam w głowie nocnik:tak:
AgaMonika spróbuj czasem może akurat się Ali spodoba:-) moja jest strasznie dumna jak się sama wysadza i woła wszystkich żeby poinformować o czynnościach: "mamo sisi (kupa)";-) a poza tym szybciej jest wylać nocnik czy spuścić wodę w kibelku niż przewijać:-)

Bedyta, Jagoda ma to samo - ostatnio doszlo do tego, ze na krotkich trasach przejazdowych puszczamy ja bez pieluchy - ale dumna jest... Jeszcze sie nie posikala, ale w koncu wszystko przed nami ;-)

Ale za to ulubiona rozrywka Jagody jest sluchanie, czy pozytywka w nocniku sie wlaczyla i wtedy dumna siedzi i glowka macha w rytm - a pozytywka tak obrzydliwa, ze skutecznie obudzi nawet umarlego :wściekła/y:
A kolejna czynnosc - nocnik w rece, wylac siusiu, zrobic papa siusiu i spuscic wode :-) - juz nie wspomne o notorycznych awanturach, ze ona chce na kibelek a nie nocnik (ale jak leze polprzytomna w wyrku to jakos mi sie nie chce wstawac...)

hi hi to Jagoda jest lepsza od Alki:-) jeszcze jej do ludzi nie puszczam bez pieluchy, no ale my to albo do sklepu, albo do mamy jedziemy a to już kawałek, dzisiaj się popłakała: "sisi" bo nie zrozumiałam jej za pierwszym razem i kazałam usiąść na fotelu:-p

gratulacje dla małych nocnikowiczów:-)

u nas nocnikowa porażka..az mi sie odechciewa nauki:zawstydzona/y:nocnik jest fajny jak ma usiąść ubrana ale jak tylko chce ja rozebrac to jest wielka awantura:baffled: i wtedy nocnik jest najwiekszym wrogiem...ale nie zmuszam na siłę ...przyjdzie i na nas czas:-p

U nas podobnie, co prawda siada na noicniku i czasem sobie narobi. Ale zazwyczaj to nie ma cierpliwości do nocnikowania i trzeba ją mocno zabawiać. Na dodatek ręce cały czas w nocniku i tylko woła sii a nic z tego nie ma:-(.

mam dosc.....trace cierpliwosc, chyba moj syn nauczy sie predzej robic do nocnika niz corcia.....jak cos zrobi do nocnika to pieknie chwalimy , ale ona nie czuje potrzeby powiadamiania , ze chce na nocnik, jak sie gdzies zleje to przychodzi i mowi pipi lub kaka , ale to juz dlugo po fakcie, a jak gdzies sie bawi i jest mega zajeta to nawet mogla by w swoim wlasnym gownie siedziec i jej to nie przeszkadza....dopiero jak ja poczuje zalatujacy smrod ide pytam czy zrobila kupke , a ta mi na to twardo odpowiada nie mama :dry:.......chyba cud nam potrzebny

reklama
Silunia, może po prostu jeszcze do tego nie dojrzała?

Mój syn obsiusiał podłogę wczoraj, 10 sek po tym jak wstał z nocnika ;-)

Do góry