reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nawracająca infekcja intymna w ciąży / Ph pochwy

Cześć Wam.
Proszę poradźcie mi, czy może polecacie jakieś probiotyki doustne lub dopochwowe na prawidłowe Ph pochwy? Jestem w 22 tygodniu drugiej ciąży (w pierwszej miałam na koniec ciąży infekcje intymną), od początku ciąży non stop mam infekcję grzybiczą, leczyłam 3 razy pod rząd (miesiąc po miesiącu) globulkami Pimafucin + krem Pimafucin. W trakcie kuracji i tak około tydzień później jest dobrze i później się nawraca. Ciągle mam upławy żółto/zielone, świąd krocza. Lekarz prowadzący ciążę mówi, że w ciąży to normalne przez hormony i będzie mi się nawracać, bo globulki na chwilę mi pomagają i nic innego mi nie zalecił. Na noc śpię bez bielizny, staram się dbać o higienę. Ktoś miał podobny problem? Jak się z tym uporać?

reklama
A ja bym zrobiła posiew w kierunku grzybów, by określić rodzaj grzybów obecnych w wydzielinie z pochwy.
Do tego antybiotykogram, by sprawdzić czym skutecznie wyleczyć.

No i czy partner się także leczył?

A ja bym zrobiła posiew w kierunku grzybów, by określić rodzaj grzybów obecnych w wydzielinie z pochwy.
Do tego antybiotykogram, by sprawdzić czym skutecznie wyleczyć.

No i czy partner się także leczył?
U partnera nie ma potrzeby, nie ma żadnych stosunków, dlatego też się dziwię tą ciągłą infekcją.

Doczytałam teraz o tych zielonych upławach. Zielone upławy to raczej nie sygnał grzybicy, a raczej zakażenie bakteryjne...

Doczytałam teraz o tych zielonych upławach. Zielone upławy to raczej nie sygnał grzybicy, a raczej zakażenie bakteryjne...
Nie wiem, co myśleć. Chodzę do na prawdę dobrego lekarza i jak mi przepisywał Pimafucin (6 globulek) to w ciągu stosowania objawy się zmniejszały, a po zakończonym stosowaniu po tych 6 dniach to byłam bez objawów zazwyczaj ok. tygodnia i później stopniowo znowu upławy.

Nie wiem, co myśleć. Chodzę do na prawdę dobrego lekarza i jak mi przepisywał Pimafucin (6 globulek) to w ciągu stosowania objawy się zmniejszały, a po zakończonym stosowaniu po tych 6 dniach to byłam bez objawów zazwyczaj ok. tygodnia i później stopniowo znowu upławy.

Może zrób wymaz?

reklama
Do góry