reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Neoparin i skutki uboczne

Karoolka92

Zaciekawiona BB
Dziewczyny mialyscie skutki uboczne po Neoparin,? Lekarz przepisał plus acard A ja boje się brać bo naczytalam się o jakis krwotokach itd. Jak to u was było?

reklama
Ja obecnie biorę i jedno i drugie. W ciąży nie jestem, ale wszystko ok. Nawet miesiączka nie była bardzo obfita

Brałam neoparin w pierwszej ciąży i żadnych skutków ubocznych nie było. Teraz w drugiej mam neoparin i acard i też jest okej póki co obecnie tydzień 24.

Jedyny skutek uboczny to mój syn, bez zastrzyków wiem ze bym ciąży nie donosiła ;) jeśli lekarz Ci przepisał to miał do tego podstawy. A co do siniaków, zrostów itd - przyzwyczaisz się :) ja się do nich tak przyzwyczaiłam, ze ciężko było mi się z nimi rozstać :D

Aktualnie jestem 31+1 tc biorę neoparin od pozytywnego testu. A acard 150 brałam już prawie rok przed zajściem. Więc już prawie 1.5 roku i skutków ubocznych brak. Przy zastrzykach jedynie zrosty i siniaki ale z czasem jest to tak naturalne że się o tym zapomina. Skoro lekarz zalecił trzeba brać. Podobnie jak @olaa90 wiem że gdyby nie zastrzyki nie byłabym dziś na tym etapie co jestem ;)

Dziewczyny mialyscie skutki uboczne po Neoparin,? Lekarz przepisał plus acard A ja boje się brać bo naczytalam się o jakis krwotokach itd. Jak to u was było?
Brałam neoparin i acard do końca ciąży ( acard odstawiony w 34 tygodniu). Na początku miałam krwawienie w sumie do 10 tygodnia, ale w ciąży w której nie brałam leków też miałam. Najważniejsze to ufać swojemu lekarzowi, bezpodstawnie napewno nie każe ich brać. Nie martw się na zapas, gdyby coś się działo zawsze trzeba skonsultować się z lekarzem

Ja co prawda biore tylko acard ale nie widzę żadnych skutków ubocznych :) To moja 3 ciąża, pierwsza z ktorej mam nadzieję bedzie maluch i myślę, że to ma wpływ:)
Jeśli lekarz zaleca to bierz :)

Najważniejsze żeby brać jedno rano A drugie wieczorem. Ja też biorę od początku ciąży i będę brać do końca. Z tym że ja mam clexane i acard. Żadnych skutków ubocznych

reklama
Do góry