• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Niania, stawki 2025

reklama
Kochane mamy, widzę że wywiązała się tutaj dyskusja na temat tego co jest lepsze, niania czy żłobek. Każda opcja na swoje wady i zalety, dużo też zależy od samego dziecka.
Ja, gdybym miała większy budżet do dyspozycji to bez wahania zdecydowałabym się na nianię.
Każdy rodzic podejmuje decyzję w dobrej wierze i dla dobra dziecka. Myślę, że nie ma sensu przekonywać siebie na siłę 🙂

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat🙂

Kochane mamy, widzę że wywiązała się tutaj dyskusja na temat tego co jest lepsze, niania czy żłobek. Każda opcja na swoje wady i zalety, dużo też zależy od samego dziecka.
Ja, gdybym miała większy budżet do dyspozycji to bez wahania zdecydowałabym się na nianię.
Każdy rodzic podejmuje decyzję w dobrej wierze i dla dobra dziecka. Myślę, że nie ma sensu przekonywać siebie na siłę 🙂

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat🙂

A ja polecam ci Instagram Marleny chlabicz - żłobkowej ciotki, żebyś odczarowała sobie żłobek i łatwiej przeszła adaptacje ;) Marlena była dyrektorka żłobka, później niania, a teraz pracuje w leśnym przedszkolu, więc ma doświadczenie z kilku perspektyw i uważam, że potrzebujemy więcej treści tego typu, bo życie nie jest czarno-białe i każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby, a my za bardzo polaryzujemy jedna i druga stronę.

A nianie biorą chore dzieci? Pytam serio; bez podtekstów

A jak z podawaniem leków? Też się podejmowała?
Moja by została bez problemu z chorym i podałaby leki, ale że dziecko chore jest maksymalnie marudną przylepą to wolę ja z nim posiedzieć :) kwestia ustalenia z konkretną nianią.

Inna sprawa jest taka, że dziecko, ktore nie siedzi w placówce aż tyle nie choruje. Ja w tym roku opiekę brałam raz.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry