• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nie wiem co zrobić

A ty nie jesteś zmęczona po tylu godzinach z trójką dzieci? Nie potrzebujesz chwili wytchnienia po całym dniu? Z tego co piszesz chciałaś w niedzielę chwilę przerwy od dzieci,,żeby posprzątać dom". Kiedy Ty masz czas na odpoczynek? Twoja praca to też praca i dla własnego zdrowia psychicznego powinnać mieć chwilę dla siebie...
No nie mam chwil dla siebie. Jestem zmęczona, ale nie mam kiedy odpocząć. Pracy przy trójce małych dzieci jest sporo. Dlatego raz w miesiącu potrzebuję takiej niedzieli, żeby ktoś zajął się dziećmi, a ja mogę w tym czasie zrobić porządek z ubrankami, zabawkami, wyrzucić niepotrzebne i zużyte rzeczy. Inaczej byśmy utonęli w tych wszystkich rzeczach, bo dom nie jest niestety z gumy.
W sumie moja chwila wytchnienia to np teraz, dwójkę dzieci położyłam już spać a najmniejszy przy piersi i to moja chwila na przejrzenie internetu bo w sumie nic więcej nie jestem w stanie już zrobić.

reklama
Ja bym z nim mimo wszytsko pogadała. Macie trójkę dzieci, więc odejście też nie będzie takie proste. Jestem po rozwodzie i wiem co mówię. To nie jest takie proste ani łatwe rozwiązanie. Jest to trudna sytuacja dla Ciebie i bardzo trudna dla dzieci, bo to, że tata się nimi nie zajmuje to jedno ale to, że mimo wszystko chcą pełnego obrazu rodziny to drugie. Wiec pogadajcie ze sobą, jeszcze kilka miesięcy musicie wytrzymać. Później zapisz dziecko do żłobka, starszego do przedszkola i wróć do pracy. Może w między czasie spróbujcie znaleźć terapie dla par? A przede wszystkim próbuj się usamodzielnić. Np. ucz małego pić Twoje mleko z butelki. Im szybciej dzieciaki chociaż troszkę będą nadawały się pod opiekę innych osób tym szybciej uzyskasz samodzielność jakiegokolwiek rodzaju.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry