Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
jaki jod ? mam hashimoto i niedoczynność od zawsze i żadnego jodu oprócz tego po czarnobylu nie brałąm. Łykałam jakies tabletki dla cieżarnych z jodem, jadłam dużo ryb morskich i osławiony euthyrox i już.
Kubutek jest zdrowym chłopcem, hashimoto jest dziedziczne, więc będzie pod kontrolą - choć cześciej dotyka ono dziewczyn. Jak się ma niedoczynność tarczycy to trzeba brać leki, kontrolować TSH i być pod opieka lekarza.
witam jedyna osobe na tym forum:-).Mam niedoczynnosc tarczycy TSH 8 biore entyrox 100 i staramy sie z mezem o drugie dziecko a w poniedziałek jade do nowego endo powiedziec mu o moich planach poczecia nowego dziecka![]()
Witajcie!
Asia1130 no akurat w tym przypadku chyba już nie, ewentualnie mogło Ci sie owu przesunąć. Mogliście próbować
My próbowaliśmy 2lata.
Zaszłam w ciążę z TSH około 3 coś i z endometrium dość małym, bo też jakoś 3-5mm.
Letrox biorę od 3 lat. Zaczynałam oczywiście od dawki 25, potem zwiększalismy z moim endokrynologiem.
Przed ciążą brałam 150Letroxu. To już wydawało mi się końską dawką... A wyobraźcie sobie, że TSH w ciąży mi rośnie pomimo brania tabletek i obecnie siedzę na dawce 250. Nie, nie 25, a 250! Więc ktoś, kto bierze 25 nie powinien się martwić, że coś będzie maluszkowiOn potrzebuje tego hormonu!
Miałam w ogóle nie mieć dzieci.. Wysoki poziom TSH, wysoka dawka letroxu już przed ciążą, do tego policystyczne jajniki, nieregularne miesiączki (zakaz używania antykoncepcji hormonalnej).
Jak poszłam do ginekologa potwierdzić ciążę (znał mnie, chodziłam do niego wcześniej) to był baaardzo zdziwiony, że ja jestem w ciąży...
Cały czas drżałam o maleństwo z brzuchu, uważałam na siebie.. Będąc w 6 tyg myślałam "byle do 8tyg!", później byle do 12,16,20,24 tygTeraz już jestem spokojna, bo wiem, że maleństwo przeżyje poza brzuchem
Trzymam kciuki za wszystkie z niedoczynnością tarczycyUda się na pewno
Trzeba probować!
![]()