Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
że to nie obniżony poziom żelaza we krwi ma wpływ na brak apetytu tylko na odwrót.Co za lekarka powiedziala Ci,ze skoro dziecko ma anemie, to trzeba wprowadzic butelke i ze Twoje mleko juz nie jest kaloryczne?????????????Chyba cos pokrecilas. Dziecko ma anemie, bo w jego organizmie koncza sie zapasy zelaza, ktore dziecko zmagazynowalo w trakcie ciazy. Z mlekiem matki zelaza przedostaje sie do organizmu dziecka bardzo malo i dlatego po 6-7 miesiacu zycia do diety dziecka trzeba wprowadzic mieso-wlasnie po to, aby nie mialo anemii. Jesli juz anemia wystapi, to w wiekszosci przypadkow wystarczy suplementacja zelazem- np. Ferrum lek. Nie ma potrzeby,a wrecz jest niewskazane, aby 6miesiecznemu dziecku podawac sztuczne mleko krowie, zamiast zdrowego, pozywnego mleka matki.Mam podobny problem. Moja Martynka skończyła 6 miesięcy i za nic nie chce pić mleczka z butelki do tej pory karmię ją piersią ale muszę od tego odejść bo moje mleko nie jest już kaloryczne mała dostała małej anemii i lekarka prosiła żebym wprowadziła już butelkę.Jak to zrobić kiedy ona na jej widok płacze i krzyczy - nie chce jej,chce tylko pierś.Pomóżcie.!!!!