Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
że to nie obniżony poziom żelaza we krwi ma wpływ na brak apetytu tylko na odwrót.Co za lekarka powiedziala Ci,ze skoro dziecko ma anemie, to trzeba wprowadzic butelke i ze Twoje mleko juz nie jest kaloryczne?????????????Chyba cos pokrecilas. Dziecko ma anemie, bo w jego organizmie koncza sie zapasy zelaza, ktore dziecko zmagazynowalo w trakcie ciazy. Z mlekiem matki zelaza przedostaje sie do organizmu dziecka bardzo malo i dlatego po 6-7 miesiacu zycia do diety dziecka trzeba wprowadzic mieso-wlasnie po to, aby nie mialo anemii. Jesli juz anemia wystapi, to w wiekszosci przypadkow wystarczy suplementacja zelazem- np. Ferrum lek. Nie ma potrzeby,a wrecz jest niewskazane, aby 6miesiecznemu dziecku podawac sztuczne mleko krowie, zamiast zdrowego, pozywnego mleka matki.Mam podobny problem. Moja Martynka skończyła 6 miesięcy i za nic nie chce pić mleczka z butelki do tej pory karmię ją piersią ale muszę od tego odejść bo moje mleko nie jest już kaloryczne mała dostała małej anemii i lekarka prosiła żebym wprowadziła już butelkę.Jak to zrobić kiedy ona na jej widok płacze i krzyczy - nie chce jej,chce tylko pierś.Pomóżcie.!!!!