reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niemowle 10 miesięcy budzi się co 3 godziny na karmienie

Dziewczyny, proszę o poradę. Moja córka nigdy nie przespała nocy. Gdy opowiadam komukolwiek że mając 10 miesięcy budzi się co 3 h na karmienie to mi nikt nie dowierza. Czy to nienormalne ?

reklama
Dziewczyny, proszę o poradę. Moja córka nigdy nie przespała nocy. Gdy opowiadam komukolwiek że mając 10 miesięcy budzi się co 3 h na karmienie to mi nikt nie dowierza. Czy to nienormalne ?

Moja sie budziła nawet i co godzinę... Nie było to zawsze typowo na karmienie, bardziej na przytulenie przy piersi... Ale trwalo to bardzo długo, powyżej roku. U Ciebie zawsze na pewno chodzi o karmienie? Ile trwa takie przebudzenie i aktywne ssanie?

Mój syn mając 1,5 roku budził się co godzinę 😂 do roczku budził się 2-3x w nocy, czyli też mniej więcej co 3h. Dopiero jakoś od miesiąca (ma 22m teraz) budzi się tylko raz. Czasem dwa.

Moja w tym wieku też się tak budziła i chodziło o karmienie. Ale ona ogólnie miała ogromny apetyt. Przeszło jej po 12 miesiącu i wtedy zaczęła przesypiać noce. Możesz sprawdzić czy nie chodzi o picie w nocy i dlatego się często budzi. Może pomóc bidon/ butelka z wodą pod ręką przy łóżeczku

Mój syn ma 13 miesięcy i je o 19:00, koło północy i koło 4:00 🙃 (wcześniej jadł co 3-4h), ale ja nie zamierzam tego zmieniać, niech je póki ma apetyt :) wolę tak niż gdybym miała problemy z powodu tego, że mało je i nie przybiera

Moja w tym wieku też się tak budziła i chodziło o karmienie. Ale ona ogólnie miała ogromny apetyt. Przeszło jej po 12 miesiącu i wtedy zaczęła przesypiać noce. Możesz sprawdzić czy nie chodzi o picie w nocy i dlatego się często budzi. Może pomóc bidon/ butelka z wodą pod ręką przy łóżeczku
Do roku podaje się mleko na żądanie, więc nie powinno się podmieniać na wodę.

Mój ma 11 miesięcy i też budzi się dość często dla mnie to nowość bo córka od 3 miesiąca spała całe noce to tylko dowodzi że każde dziecko to inna historia, ale nie powiem że czekam z utęsknieniem na chodźmy jedną pobudkę zamiast 5 😁

reklama

Zmień otoczenie 🤪

Moje dziecko ma 12 miesięcy i nie śpi całych nocy, nie wiem jakim cudem miałoby je przesypiać. Nie nastawiam się na to przed 3 urodzinami, a to moje 3 dziecko. Mam wielu znajomych z dziećmi, większość to mamy karmiące piersią i jest dokładnie tak samo :)

Do góry