reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Niemowle duzo ulewa po jedzeniu

Ayashi86

Zaangażowana w BB
Witajcie mamusie. Potrzebuje porady, mam 2 miesiecznego synka, karmie go mlekiem modyfikowanym (cow&gate anticolic, angielskie mleko antykolkowe) Moj maluszek je co 3-4h (w nocy nawet co 5-6h) miedzy 130 a 150ml wazy 5kg a waga urodzeniowa to 3400, polozna mowi ze to "ksiazkowe dziecko" [emoji16] Ale od wczoraj moj maluszek zaczol bardzo ulewac. Daje mu butelke zje najpierw okolo 90ml i przerwa na odbijanie ale nie zdaze go nawet przezucic przez ramie gdy zaczyna bardzo duzo ulewac, nie placze przy tym, daje mu spowrotem mleko, dojada do 130-150ml uleje odrobine i spokoj. Macie jakis pomysl dlaczego tak sie dzieje? Nigdy wczesniej az tak mu sie nie ulewalo [emoji19]

Napisane na ONE A2003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No byl troche nadziebniety, mial katar dalej ma katarek ale juz mniejszy, gardelko ma normalne, za to zauwazylam bialy nalot na jezyku ktorego wczesniej nie bylo

Napisane na ONE A2003 w aplikacji Forum BabyBoom

Moim zdaniem to będzie przyczyną ulewania.
Biały nalot może się pojawiać przy zatkanym nosie i próbie oddychania ustami (język się wysusza).
Jeśli nalot jest grudkowaty, to można podejrzewać drożdżaki.

A myślałas o zageszczaniu mleka?
U nas w Polsce sa mleka z kleikiem na ulewanie co prawda nie zawsze pomaga bo każde dziecko inne ale warto spróbować aczkolwiek nie wiem jak u Was czy macie takie mleko za granicą
Albo do pediatry

Też mieszkam za granicą i mój mały ulewal okropnie do pół roku. pediatra kazał zmienić mleko ale nic nie pomogło później kazał zmienić smoczki z mniejszą dziurką ale też nic nie pomogło. z miesiąca na miesiąc ulewal coraz mniej. biały nalot na języku też miał. mój pediatra mówił że to od mleka. kazał przemywac wodą gazowana. Patyczka albo palca owinąć w pieluszke tetrowa zamoczyc w wodzie i przejechać po jezyczku.

Do góry