reklama

Nieplanowana ciąża.

Hej wszystkim. Sytuacja wygląda tak, że właśnie dowiedziałam się o ciąży. Totalnie jej nie planowałam bo obecnie jestem na studiach i nie pracuje.Z chłopakiem nie mamy gdzie razem mieszkać a tu nagle ciąża. Rodzice nie wiedzą jeszcze o ciąży. Nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzę.

reklama
Rozwiązanie
Stokrotko - ja również zaszłam w ciążę na studiach. To był 1 rok magisterki, miałam 23 lata jak urodziłam. Nie mieliśmy mieszkania a mój (aktualnie) mąż zarabiał 1500zl. Też się bałam i też długo płakałam. Z perspektywy czasu mogę Ci powiedzieć , że przy wsparciu rodziców poradziliśmy sobie całkiem nieźle. Mieszkaliśmy przez pierwsze pół roku po porodzie u moich rodziców i po tym czasie wynajelismy mieszkanie. Twój partner powinien znaleźć pracę - choćby wieczorową jeśli też studiuje. Dostaniecie kosiniakowe oraz dodatki. Dacie radę! Uwierz w siebie i będzie dobrze. Nie mówię , że było od razu kolorowo ale teraz mam 7 letnią córkę - cudowną! Po tych 7 latach czegoś się dorobiliśmy i zdecydowaliśmy się na drugie dziecko. Nie jesteś...
reklama
Sasanka a gdy kobieta nie ma nikogo? To ma siedzieć w domu, zamknąć się i najlepiej z rozpaczy strzelić w łeb. Super postawa! Forum jest po to żeby się wyzalic, zapytać o wszytsko, poopowiadac o każdej historii. Jeśli nie chcesz tego typu postów czytać to nie wchodź i nie czytaj ale nie gadaj bzdur.
Ludzie naja wiele problemów i dzięki takiemu forum mogą mieć wsparcie w każdej kwestii.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Stokrotko - ja również zaszłam w ciążę na studiach. To był 1 rok magisterki, miałam 23 lata jak urodziłam. Nie mieliśmy mieszkania a mój (aktualnie) mąż zarabiał 1500zl. Też się bałam i też długo płakałam. Z perspektywy czasu mogę Ci powiedzieć , że przy wsparciu rodziców poradziliśmy sobie całkiem nieźle. Mieszkaliśmy przez pierwsze pół roku po porodzie u moich rodziców i po tym czasie wynajelismy mieszkanie. Twój partner powinien znaleźć pracę - choćby wieczorową jeśli też studiuje. Dostaniecie kosiniakowe oraz dodatki. Dacie radę! Uwierz w siebie i będzie dobrze. Nie mówię , że było od razu kolorowo ale teraz mam 7 letnią córkę - cudowną! Po tych 7 latach czegoś się dorobiliśmy i zdecydowaliśmy się na drugie dziecko. Nie jesteś pierwsza w takiej sytuacji i na pewno wszystko się z czasem ułoży. Pozdrawiam Cię serdecznie! Życzę spokojnej ciąży - to na prawdę jest do ogarnięcia :)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry