reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nieprawidłowy kształt pęcherzyka ciążowego

Miasto
Poznań
Witam. To mój pierwszy wpis. wczoraj byłam na badaniu USG i lekarz wystawił mi skierowanie do szpitala bo stwierdził odwarstwienie kosmówki i za mały zarodek. Na USG zobaczyłam dziwny kształt pęcherzyka,ale nic nie mówił na ten temat, trochę się martwię to moja druga ciąża a w pierwszej nie działu się takie rzeczy

Załączniki

• Picsart_24-10-10_08-30-24-252.jpg
    Picsart_24-10-10_08-30-24-252.jpg
    525,3 KB · Wyświetleń: 403
reklama
Witam. To mój pierwszy wpis. wczoraj byłam na badaniu USG i lekarz wystawił mi skierowanie do szpitala bo stwierdził odwarstwienie kosmówki i za mały zarodek. Na USG zobaczyłam dziwny kształt pęcherzyka,ale nic nie mówił na ten temat, trochę się martwię to moja druga ciąża a w pierwszej nie działu się takie rzeczy
A w którym jesteś tygodniu?

W szpitalu powinni zrobić dokładniejsze badanie i ocenić rozwój ciąży. Co do kształtu pęcherzyka różne rzeczy czytałam. Niektóre wyglądają jak banany, inne jak łezki. Wiele kobiet donosiło ciążę, mimo specyficznego kształtu pęcherzyka

Wiesz to, że pierwsza przebiegła prawidłowo to nie znaczy, że druga będzie tak samo przebiegała (ciąża)
Skoro lekarz nic nie mówił o kształcie pęcherzyka, to nie ma problemu.
Może owulacja Ci się przesunęła stąd mniejszy zarodek.
Jedź do tego szpitala, lepiej dla Ciebie.. Wtedy zbadają Cię szczegółowo i będziesz wiedziała na czym stoisz, choć odwarstwianie kosmówki nie brzmi dobrze bo może to krwiak jest.. Lepiej być pod fachową opieką.
Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie 🤞

Ja też miałam za pierwszym razem niby za mały zarodek. Wystraszyli mnie , że obumarł, a tu nie. Był młodszy i tyle. Z drugą ciążą się nie udało, ale to już inna para kaloszy.

Wiesz to, że pierwsza przebiegła prawidłowo to nie znaczy, że druga będzie tak samo przebiegała (ciąża)
Skoro lekarz nic nie mówił o kształcie pęcherzyka, to nie ma problemu.
Może owulacja Ci się przesunęła stąd mniejszy zarodek.
Jedź do tego szpitala, lepiej dla Ciebie.. Wtedy zbadają Cię szczegółowo i będziesz wiedziała na czym stoisz, choć odwarstwianie kosmówki nie brzmi dobrze bo może to krwiak jest.. Lepiej być pod fachową opieką.
Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie 🤞
Dziękuję :) jadę w poniedziałek

reklama
Do góry