reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niespokojne noce

rikitiki

Aktywna w BB
Hej.
Nie wiem juz o co chodzi.
Córa 9msc, przez sen tak się rzuca po całym łóżeczku , że już nie wiem. Nawet jak ją wezmę do siebie, to na chwilę jest spokój bo się przytuli, a potem znowu wędrowanie.
W dodatku pije jeszcze mleko w nocy i to 2x , w międzyczasie wodę.
W dzień daje jej normalnie jeść i pić. Jednak od zawsze miała coś takiego , że jadła mało ale często.
Znajomych dzieci jedzą kolację i idą spać , ew raz się przebudzą na coś tam.
Dodam , że w dzień miewa drzemkę taką 30 min do godziny. Rzadko kiedy dłużej - jak już to na spacerze.
Help :(

reklama
Hej.
Nie wiem juz o co chodzi.
Córa 9msc, przez sen tak się rzuca po całym łóżeczku , że już nie wiem. Nawet jak ją wezmę do siebie, to na chwilę jest spokój bo się przytuli, a potem znowu wędrowanie.
W dodatku pije jeszcze mleko w nocy i to 2x , w międzyczasie wodę.
W dzień daje jej normalnie jeść i pić. Jednak od zawsze miała coś takiego , że jadła mało ale często.
Znajomych dzieci jedzą kolację i idą spać , ew raz się przebudzą na coś tam.
Dodam , że w dzień miewa drzemkę taką 30 min do godziny. Rzadko kiedy dłużej - jak już to na spacerze.
Help :(
Brzmi jak normalne zachowanie dziecka. Znajomych dzieci sa niemowlakami? Nie kojarzę niemowlaka z żadnej opowieści, żeby zjadl kolacje i poszedl spac do rana. I przepraszam - śmiechlam na te mysl. Moze sa takie dzieci, ale ja nie słyszałam.

Tak jak pisze kolezanka wyżej, do ukończenia roku dziecko powinno pić mleko, a pobudka w nocy na mleko również jest normalna w takim wieku jak 9 msc.

Moje dziecko uspokoiło sie w nocy w wieku ok 1,5 roku. A do dzisiaj (prawie 3 lata) sa lepsze i gorsze noce. Tzn prześpi noc, ale potrafi przebudzić sie, przyjść do nas, wiercić sie. Nie wiem, co dokładnie masz na mysli pisząc, ze sie rzuca, ale wiercenie itp - normalka.
Dzieci sa rozne i to, ze u znajomych dzieci śpią jak susly w tym wieku, nie oznacza, ze twoje dziecko ma jakies nienormalne zachowania. A 9 msc to naprawde maluszek jest.

Do góry