reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niestabilna tarczyca

Wiki99r

Fanka BB :)
Dołączył(a)
22 Sierpień 2018
Postów
353
Rozwiązania
0
Cześć, w piątek mam wizytę u endokrynologa jednak chciałabym się dowiedzieć wcześniej o co może chodzić, wiecie jak to jest, idąc do lekarza lepiej wiedzieć co nieco aby nas poprostu nie olał :) moje wyniki TSH mają dziwne skoki w krótkim czasie a jak wiem to TSH jest hormonem wolno zmiennym :) był ktoś może w takiej sytuacji i może coś więcej powiedzieć o tym? :)

10.08.2018
TSH- 3,15 (norma 0,58-3,59)
Moim zdaniem wynik był trochę za duży jak na mój wiek (19lat) wiec powtórzyłam badanie

27.08.2018
TSH- 4,48!!! (0,58-3,59)
FT3- 3,67- 93,75% (2,17-3,77)
FT4- 1,14- 63,64% (0,79-1,34)
Lekarz rodzinny kazał zrobić przeciwciała i powtórzyć wyniki bo podwjrzewał hashimoto, powtórzyłam i ku naszemu zdziwieniu wyniki takie:

06.11.2018 (wyniki tak późno bo chce mieć świeże dla endo)
TSH- 2,27 (0,58-3,59)
FT3- 3,14- 60% (2,17-3,77)
FT4- 1,04- 45,5% (0,79-1,34)
antyTG- 1,29 (<4,11)
antyTPO- 0,65 (<5,61)

Z rodzinnym rozkładamy już ręce, ostatnie wyniki wyszły dobrze a przecież wcześniejsze były o wiele za wysokie, dziwi go to ze i tsh i ft3 i ft4 było w górnej granicy, i teraz to ze przeciwciała wyszły dobrze bo był już pewny ze to hashimoto
 
reklama

Kejt384

Zaciekawiona BB
Dołączył(a)
29 Lipiec 2018
Postów
62
Rozwiązania
0
Skoro masz wizytę u lekarza to on Ci wszystko wyjaśni, forum to nie wyrocznia i w takich kwestiach lepiej zaufać lekarzom :)
 
Podobne tematy
Autor Tytuł Forum Odpowiedzi Data
Ania95 Tyreglobulina Potrzebuję porady 3
F Starania a problemy z tarczyca Staramy się 5
N Ciężki wybór, potrzebuje porady. Ciąża, poród, połóg 17
A Tarczyca maluszka. Pomocy! Potrzebuję porady 39
Folami83 Przyrost beta hcg ,tarczyca Ciąża, poród, połóg 28
D Tarczyca a ciąża Przyszłe mamy 9
U Tarczyca Potrzebuję porady 9
K Progesteron i tarczyca w ciąży Potrzebuję porady 7
Ewa87 Tarczyca -wyniki BB położna radzi mamom 30
M Tarczyca- wyniki Potrzebuję porady 2
M Czy to problemy z tarczyca Potrzebuję porady 1
W Wahania TSH w krótkim czasie Potrzebuję porady 5
A Niedoczynność tarczycy w ciąży Potrzebuję porady 44
C Femibion dla starających się a tarczyca Staramy się 15
M Tarczyca Potrzebuję porady 25
M tarczyca w ciąży Potrzebuję porady 11
E Tarczyca Potrzebuję porady 7
E Tarczyca Potrzebuję porady 42
Patryska153 Tarczyca ciążowa Potrzebuję porady 14
agusiaczek30 tarczyca Potrzebuję porady 9
A Tarczyca Potrzebuję porady 5
Kolorowa24 Tarczyca a ciąża Potrzebuję porady 6
D Tarczyca, TSH, FT3. FT4.... Łódź 3
M Tarczyca a ciąża Staramy się 608
D Guz na szyji po porodzie - tarczyca? Zdrowa mama 2

Podobne tematy

Do góry