Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Zacznij od produktów mlecznych bez laktozy, na wszelki wypadek kup laktazę w tabletkach, gdybyś jednak coś zjadła z laktoza. W ramach eksperymentów kupuj po 1 kartonie napoju roślinnego i próbuj nim zastępować mleko. Tylko warto patrzeć na składy, bo niestety wiele "mlek roślinnych" ma cukier i niepotrzebne wypełniacze. I przejrzyj tabele zawartości laktozy, bo np. w serach żółtych jak praktycznie nie ma i wcale nie trzeba kupować tych droższych fioletowych z napisem.Cześć,
Ze względów zdrowotnych muszę ograniczyć laktozę. Czy macie może doświadczenie? Jakieś ulubione zamienniki albo sposoby na ogarnięcie tego? Jestem bardzo, bardzo mleczna i trochę się boję tego wszystkiego.
Jogurt naturalny niekoniecznie ma mniej laktozy niż śmietana, upewnij się w tabelach. Jeśli komuś zależy na utrzymaniu zawartości tluszczu, to są śmietany 18% bez laktozy. Moim zdaniem w smaku są ciut bardziej kwaśne, ale generalnie nie widać różnicy. Zdarza mi się też kupowac śmietankę słodka kremowkę bez laktozy, niestety UHT z karaganem, ale ma właściwości normalnej śmietanki, ubija się. Wg mnie ma bardziej zolto-siny kolor i jest słodsza.Śmietanę zamieniłam na jogurt naturalny, reszta produktów jest dostępna bez laktozy. Tak jak już było wspomniane, trzeba uważać na produkty, które są zwykłym wyciąganiem kasy. Np, prawdziwy ser żółty nie posiada laktozy