prettyinflowers
Fanka BB :)
Od razu odstawiłam stare i dałam noweWgl jak przechodzisz z melka na mleko to robisz to stopniowo? Czy od razu wprowadzasz nowe a stare odstawiasz?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Od razu odstawiłam stare i dałam noweWgl jak przechodzisz z melka na mleko to robisz to stopniowo? Czy od razu wprowadzasz nowe a stare odstawiasz?
Lada moment zaczniecie rd.Nie wiem, np. wizyta u lekarza, przeciągnie się czy coś... A może po prostu za bardzo się przejmuje bezsensownie
Ja generalnie chciałam karmić tylko do 6 msc, ale jeżeli to mm tak źle.dziala na córkę, to chyba będę musiała przemyśleć te decyzję
Mleko się stopniowo zamienia.Od razu odstawiłam stare i dałam nowe
Obecnie odchodzi się już od takich zaleceń. Mozna zmienić od razu, mozna stopniowo, jak kto woli.Mleko się stopniowo zamienia.
A to nawet nie wiedziałamObecnie odchodzi się już od takich zaleceń. Mozna zmienić od razu, mozna stopniowo, jak kto woli.
Też racjaLada moment zaczniecie rd.
Dziecko też jest coraz większe. Takie przypadki, że coś się przeciągnie są sporadyczne i dziecko 15min wytrzyma zanim dostanie mleko![]()
Decyzję o odstawieniu możesz podjąć tak czy siak. Tylko że to wiąże się z mieszaniem potem dziecku nagle mm, bo do roku powinno dostawać mleko z piersi lub mm jako główny posiłek.. To już twoja decyzja.Też racjato mnie żeście zlaktoterroryzowaly dziewczyny haha, ale mówię to w dobrym tego słowa znaczeniu, bo widzę duuuza różnice (na plus) w tym jak mała jest tylko karmiona piersią i chyba faktycznie bez sensu jest dodatkowo mieszać z tym mlekiem modyfikowanym
Powiem Ci, jak ja mialam, bo mam wrażenie, ze może być podobnie.Też racjato mnie żeście zlaktoterroryzowaly dziewczyny haha, ale mówię to w dobrym tego słowa znaczeniu, bo widzę duuuza różnice (na plus) w tym jak mała jest tylko karmiona piersią i chyba faktycznie bez sensu jest dodatkowo mieszać z tym mlekiem modyfikowanym
A w jakim wieku/miesiącu można wykonać takie testy pod kątem alergii na bmk?Powiem Ci, jak ja mialam, bo mam wrażenie, ze może być podobnie.
Kpi od porodu. Po 4 miesiącach chciałam wprowadzić mm i zmniejszyć ilośc mojego mleka.
Podawałam NAN, NAN comfort, Bebilon i Capri Care. Za każdym razem po lub w trakcie butli dziecko zaczynało mi wymiotować.
W końcu odpuściłam, rozkręcilam laktację i dalej jestem kpi, chociaż mnie strzela już.
I te wymioty w naszym przypadku byly absolutnie jedynym objawem alergii na bmk, ktorą potem potwierdzilismy testami.
W teorii te testy są wiarygodne po 6rż dopieroA w jakim wieku/miesiącu można wykonać takie testy pod kątem alergii na bmk?
Ja mam wrażenie, że po tym bebilonie młoda baardzo ulewala (po moim wcale), a po Capri care mniej, ale wciąz.