Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
fajne słowa dzieci wypowiadają moj Kacper właśnie skończył roczek na dziatka mowi dadek babcię baba na psa ałał tata to normalnie jak coś chce to pokazuje palcem i mowi da-to albo dada tooo jak go myję i wyjmoję z wanny pokazuje na suszarkę i mowi szuuuutylko mama niechce jeszcze powiedzieć moze ze 2 razy mu się udało jak chciał się z kojca wydostać
Gabiszon do nas zwraca się ładnie mama i tata a jak nie wie od którego z nas coś chce albo się spieszy to wtedy jest MATA.
Czasem próbuje zwrócić się do nas po imieniu i wychodzi jej KAKA albo OJTU. ( Kasia i Wojtek)
moja corcia ma 3 latka ostatnio wołała mnie i meza mama tata ,a jak mysmy nie zareagowali to weronka do nas DZIECI!!! i zadziałało a czasami jak sie spieszy to do taty mamo a do mnie tato
na jabłko-jabuko
a jak była mniejsza
traktor- kojkoj
do sklepu- do pepepu
a jak sie zlosciła to wołała sibi pakuła
A moja mnie ostatnio zaskoczyła, przyszła z kwiatkiem do domu, usiadła na krzśle i zaczeła wyrywać płatki i mówi".. kocha, nie kocha, kocha...." sama nie wiem gdzie to skubana usłyszała
ah te dzieci
Moja Zuza :Babcia to paptcia, buty- tuti, picie- titi, a na czapkę woła kapka, ale najdziwniejsze jest jak mówi na smoczka a mianowicie -taka. Starsza córka Ania na smoczka mówiła fle- fle ;D
Mój Skarbek (bratanica) na skarpetki mówi "papetki".
Kanapka z masłem- "kapatka z masiem"
Co dziwne, czasem mój nie-mąż, który przebywa z nią znacznie żadziej niż ja, rozumie ją lepiej niż ja.
Nasi znajomi, z którymi spędzamy wolny czas mają 6 letniego synka o imieniu Krzysiu. Moja córeczka po prostu go uwielbia. Był czas, że mówiła Kysiu. Ostatnio jednak skróciła sobie i namiętnie zwraca się do niego "Siku". Uśmialiśmy się raz po pachy. Krzysiu poszedł do łazienki, a Martynka na to, że "Siku" robi siku, :laugh: :laugh: :laugh:. Gorzej, że nigdy nie wiem, kiedy jej się chce siku, czyteż własnie zwraca się do Krzysia ???