Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Też właśnie czytałam, że mogą być duże różnice między pomiarem usg a wagą przy porodzie. Mam tylko nadzieję że w moim przypadku będzie to na plusurodziłam syna dokładnie w terminie 40+0tc. Waga urodzeniowa 2850gpoza tym, że był po prostu drobniutki nic mu nie było, dostał 10/10 punktów, wszystko ok
później pięknie przybrał i dogonił a nawet przegonił niektóre dzieci z tego samego miesiąca z wagą ur. w granicach 3500
obecnie synek ma 9 miesięcy prawie i jest zdrowym, silnym chłopcem, który zaczyna już stawiać kroki
także nic się nie martw. A tak swoją drogą to waga z usg to troche wróżenie z fusów
mnie np lekarz pół ciąży straszył, że syn koło 4kg jak nic będzie ważył. No... także tak
![]()
Mały praktycznie od początku był gdzieś w dolnej granicy wagowej. Lekarz stwierdził, że najważniejsze że systematycznie przybiera na wadze. Teraz już mam wizyty co tydzień, więc mam nadzieję że wszystko będzie ok. Ale zawsze jest jakiś strach i obawa...Manitoba a co lekarz na to? Pewnie będzie teraz czesciej sprawdzał? Mój też był hipotrofikiem 2200 w 38+5 tyg porobili badania i zdrowy tylko chudzinka..