reklama

Niskie beta HCG 6 tydzień

Cześć,
6 stycznia zrobiłam test ciążowy, pokazał wyraźne dwie kreski, 8 stycznia poszłam na badanie i mój poziom beta HCG wyniósł 2199. Powtórzyłam badanie dopiero 16 stycznia i wtedy wynik był 15865. 20 stycznia byłam u ginekologa, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, ale brak zarodka. Lekarz powiedział, żebym zrobiła badanie beta HCG jeszcze raz w odstępie 48h. 21 stycznia wynik badania wyniósł 29845, a 23 stycznia 32714. To bardzo mały przyrost... 24 stycznia poszłam do ginekologa, pojawił się zarodek z bijącym serduszkiem i okazało się, że to wczesniejsza ciąża niż się wydawało czyli 6 tydzień ciąży i 2 dni. To moja pierwsza ciąża i bardzo się obawiam. Lekarz zalecił poczekać 2 tygodnie i jesli wszystko będzie w porządku to zrobimy nieinwazyjne badania prenatalne. Czy któraś z Was spotkała się z taką sytuacją? Co może być powodem tak niskiego przyrostu?
Pozdrawiam

reklama
Ja też robiłam betę co jakiś czas by sprawdzać czy jest odpowiedni przyrost... Kiedy okazało się że jest mniejszy niż powinien to wpadłam w panikę.. A były to też już większe wartości więc na tym poziomie mniejszy przyrost jest jak najbardziej normalny, zresztą lekarz dał mi zakaz robienia bety 😁 mówił że jeśli widać zarodek i serduszko to jedynie obraz usg jest miarodajną informacją o prawidlowym rozwoju ciąży.. A nie beta.
Więc nie myśl o tym nie denerwuj się na zapas bo to nie pomoże. Tylko spokój i dbanie o siebie.

Jak serduszko bije to nie ma już sensu robić bety 😉. Ja zrobiłam tylko dwa razy na początku żeby zobaczyć przyrost i najwyższy wynik jaki widziałam to coś ponad 4 tysiące. Tydzień później było bijące serduszko i wszystko jak narazie dobrze, a dziś 21tc.

reklama
Hej dziewczyny :) proszę o radę 27 stycznia brałam zastrzyk ovitrelle. 10 dni po zrobiłam sobie betę z krwi wynik wyszedł 3.89. Dziś 14 dni po zrobiłam betę również z krwi wynik 48.11 co sądzicie? 😊 nie wiem czy już mam się cieszyć? Co sądzicie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry