• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Niskie bhcg

szyszka123

Początkująca w BB
Dziewczyny czy któraś z Was miała niskie bhcg i urodziła zdrowe dziecko?
01.06 beta 44
05.06 beta 95 progesteron na stałym poziomie 22
Lekarz kazał powtórzyć badania za kilka dni a ja po prostu zwariuję bo wiem że przyrost jest niski...

reklama
Hej. No to jest słaby przyrost jak na 4 dni odstępu 🙁
Kolejne badania bety tylko Ci wyjaśnią sytuację.
Ja się jeszcze nie spotkałam z dobrym zakończeniem podobnych sytuacji.
Przykro mi ale zwiastuje to trochę na ciążę biochemiczną

Powtórz jeszcze raz betę.
Ja również nie spotkałam się z pozytywnym zakończeniem, ale podobno się zdarza - jeśli np. była ciąża bliźniacza, ale jedna się nie utrzymała.

Dzięki dziewczyny już wiem na co się nastawiać - mam powtórzyć betę i progesteron w czwartek :)
Dam znać jak po ale raczej nastawiam się na biochemiczną
Pozdrawiam

Dziewczyny byłam na sorze bo myślałam że może zaczyna się koniec - beta przyrosła do 480 przez 3 dni ale na USG Pani Doktor powiedziała że piękny pęcherzyk ciążowy w macicy 4,3 mm odpowiada 5+2 a z miesiączki wychodzi mi 5+5 wiec niewielka różnica
Powiedziała też że beta jest badaniem pomocniczym a nie głównym i w USG wszystko wygląda w porządku
Jestem skołowana, co myślicie?

Nie znam przypadku, by to się dobrze skończyło przy złym przyroście bety.
Dodatkowo przy becie 480 to ona nic nie powinna widzieć na USG. Nie umyka Ci jedno zero z wyniku bety?

Plusem może być jedynie to, że został namierzony pęcherzyk - byle tylko nie okazał się pseudopęcherzykiem.

Ja bym na CITO skonsultowała z innym lekarzem.

reklama
Nie znam przypadku, by to się dobrze skończyło przy złym przyroście bety.
Dodatkowo przy becie 480 to ona nic nie powinna widzieć na USG. Nie umyka Ci jedno zero z wyniku bety?

Plusem może być jedynie to, że został namierzony pęcherzyk - byle tylko nie okazał się pseudopęcherzykiem.

Ja bym na CITO skonsultowała z innym lekarzem.
Betę miałam robiona w szpitalu na sor i taka też mam podana na wypisie
W środe mam wykonać wyniki u swojego ginekologa - zmienię laboratorium oczywiście

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry