• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nocne karmienie rocznego dziecka

K.A

Zaangażowana w BB
Dzień dobry,
Moje dziecko skończyło niedawno rok. Nadal domaga się mleka w nocy. Trochę zaczynam się martwić o jego zeby. Boje się, ze jeśli nie zrezygnuje z karmienia w nocy to mały będzie miał próchnicę. Co o tym sądzicie?. Zaznaczę tez, ze nie karmie już piersią, mały pije mleko modyfikowane.

reklama
Rozwiązanie
Jest opcja by chociaż przemyć ząbki gazikiem?
Teoretycznie powinno się eliminować bo mm oblepia ząbki, ale w praktyce jednemu dziecku zaszkodzi, innemu nie.
Nie wiem, może spróbuje taka silikonowa szczoteczka na palec mu trochę potrzeć te zabki. Jeszcze myslalam, zeby po wypiciu mleka dać łyk wody, może trochę by się jamą ustna przepłukala. Dużo osób mówi, ze powinno się oduczyć dziecko picia mleka w nocy, ale to nie takie łatwe :/
Jest opcja by chociaż przemyć ząbki gazikiem?
Teoretycznie powinno się eliminować bo mm oblepia ząbki, ale w praktyce jednemu dziecku zaszkodzi, innemu nie.
Nie wiem, może spróbuje taka silikonowa szczoteczka na palec mu trochę potrzeć te zabki. Jeszcze myslalam, zeby po wypiciu mleka dać łyk wody, może trochę by się jamą ustna przepłukala. Dużo osób mówi, ze powinno się oduczyć dziecko picia mleka w nocy, ale to nie takie łatwe :/

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry