reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nocnik

Z wielką dumą muszę napisać, że Natalia ma pampersa zakładanego tylko na noc i zazwyczaj jest suchy po nocy (rano siusia):tak:. A w ciągu dnia chodzi w majtkach:tak:. Zawsze woła gdy się jej chce na kibelek:happy:. Pampersów u nas już prawie niet (leży parę sztuk w półce od 3 miesięcy i nie możemy ich zużyć). Jestem przeszczęśliwa z tego powodu (a jaka oszczędność;-)).

reklama
Esia, Dzagud, u nas też Wojtek wali w pampersy aż miło :baffled:
Widoków na nocnik na razie ŻADNYCH niestety.
Wiem, że to moja wina bo za szybko się zawsze poddaję, bo on mi zaraz zwiewa z nocnika i tyle jest z tego wszystkiego :dry:
Tak sobie wszystko odkładam na po obronie ;-)

Agik-to ja mam podobnie, tylko wszystko odkladam na "po egzaminie" :-)
Alusia wola "no" czyli nocnik ale niestety zwykle w trakcie robienia "bubu". Dochodze do wniosku ze jeszcze za wczesnie u nas, moze jak bedzie wiecej mowic to sie lepiej dogadamy z tym nocnikiem.

Gratuluje coraz bardziej samodzielnym dzieciaczkom:tak:.
Gratuluję :-)
U nas wizja odpampersowania wciąż nawet nie majaczy na horyzoncie ;-)
U nas tez:baffled:, czekam z tym az bedzie cieplej i po prostu przestanę zakładać pampersy. Ostatnio podjełam kilka prób sadzania na nocnik które skończyły sie ucieczką, nie mam czasu gonic Laurę, po prostu jak zrozumie do czego służy nocnik zacznę ją uczyc:tak:.

Ja tam w sierpniu biore urlop 4-tygodniowy i bede w plenerze dzialac z Misi pieluchami i nocnikiem;-)

A swoja droga Atra gratuluje :-) Ja tam w zyciu bym sie nie zmusila, tj. zadna sila mnie nie zmusi, by wstawac w srodku nocy i Misie na nocnik wysadzac:szok::rofl2:

reklama
My byliśmy nad morzem i tam sobie umyślilam że naucze i wysadzamy się , cały dzien potrafi w jednych majtach przebiegać jak pilnujemy żeby co godzinę wysadzać, do kibelka robi bez nakładki na razie tylko siusiu, chociaż myśle że raz probował iśc na cięższa sprawę, ostatnio zawolal sam ze chce siku ale to dlatego ze chcial mnie z łóżka wyciągnąc, ale honorowo parę kropli wycisnął :) pampersa zakładam tylko do drzemki i na noc. całość nauki ma miejsce od połowy zeszłego tygodnia więc i tak jest niezle:p

Do góry