reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nocnik

Jestem tutaj nowa, dopiero się rozglądam, ale z nocnikiem to też trochę mamy z Natalią:tak::tak:
jeszcze z 3 miesiące temu to ładnie siadała na nocnik i kupę robiła i siku, a obecnie to tylko misie i piłeczki siedzą na tronie i eeeee robią:-D:-D:-D
ale za to bardzo ładnie sika do wanny, wystarczy że puszczę wodę :-)
a jeśli chodzi o kupę to mamy trochę problemów, bo ciężko idzie, a czasami nawet popłakuje:-(

reklama
Aniajw to madra masz dziecinke:) Ona juz wie ze do nocnika robi sie siku i kupke i jakies postepy w tym kierunku sa:))) U nas nocnik jest niesiedziany nawet przez misia...dluuuga droga przed nami heheheh :D

U nas z nocnikiem też jeszcze daleko.... Nie usiądzie i już!

aniajw na twarde kupki możecie spróbowac jakieś probiotyki. Ja podawałam Zu Dicoflor jak nie pomagały naturalne środki, czyli jabłuszko, śliweczki i jagody. I zadziałało. Spróbujcie, napewno nie zaszkodzi.​

Aniajw-a moze dawaj wiecej do picie wtedy sie kupka troche rozluzni albo tak jak dzieczyny pisza probiotyki-siwtnie reguluja. Ja nie mam klopotow ale codziennie pijemy z niunia kefir z probiotykami, moze wlasnie dlatego.A wracajac do nocnika...u nas Alusia do nocnika wchodzi i jak zagra to zaczyna sobie bic brawo i tanczyc. Probowalam pokazac, ze tam sie siada i steka w wiadomy sposob :-D:-D:-D to zaczela siadac i stekac ale nic wiecej, mysli ze to taka zabawa...chyba kiepsko mi idzie z ta nauka.

Tia - temat nocnika mnie bawi :-D Piotruś czasem zakłada sobie na głowę - to jedyne zastosowanie ;-) A, i jeszcze kilka dni temu kopał go przez pół pokoju ;-) Zdecydowanie, z nauką poczekamy do lata :-D

izka01 a jaki konkretnie kefir pijecie? bo ja Natalii z jogurtów to podaję tylko danonki, kiedyś dałam jej maślankę, ale się skrzywiła i już nie chciała

Z tymi probiotykami to macie rację, wcześniej podawałam acidolac parę dni i faktycznie kupki były super jakiś czas:-)
a ostatnio znowu kloki twarde i już od dwóch dni dostaje acidolac, mam nadzieję że pomoże

izka01 a jaki konkretnie kefir pijecie? bo ja Natalii z jogurtów to podaję tylko danonki, kiedyś dałam jej maślankę, ale się skrzywiła i już nie chciała
Aniajw-wiesz co ja konkretnie daje malej kafir malinowy jakiejs rosyjskiej firmy ale ja nie mieszkam w Polsce. Na peno w Polsce sa takie rzeczy tylko trudno mi podac konkretny przyklad firmy. Tak sie zastanawiam ze moze wiecej tluszczyku do jedzonka? Oliwke z oliwek?

izka01 dzięki, myślę że jakiś znajdę u nas. A co do tłuszczu to nie pomyślałam, może faktycznie.
ostatnio sporo zjada orzechów włoskich, a po nich też jest ponoć lepszy poślizg:-)

aniajw może ja coś mylę (jeśli tak, to sorki :zawstydzona/y:) ale orzechy są przecież bardzo ciężkostrawne - i w związku z tym, nieźle zatwardzają... :sorry2:

reklama
Uff poszło kupsko bez płaczu i bez większego wysiłku.:-):-),
Właśnie miałyśmy iść spać, a tu widzę że maleńka się wierci, kręci i pytam czy idziemy na nocnik kiwnęła głową i bez oporu siadła, ale oczywiście wstała, poszła do pokoju i zaczęła na samym środku , a skończyła na szczęście na nocniku w łazience :tak::-D

Esia co do orzechów to nie wiem czy zatwardzają,
mojej siostry syn jak był mały jadł, tylko że świeże tzn. nie zaschnięte i pomagały

Do góry