reklama

nocnikowe akrobacje

aa to o rozmiar chodziło hehehe nie zakumałam do konca o co Marcie chodziło :)
Ja w sumie nie mam porownania z innymi chłopcami, tylko z jednym starszym o 3 msc. Powiem tak-przyzwyczaiłam sie do narządów mojego dziecka i innego wydają mi się "inne" :) Chłopiec starszy o 3 msc ale Oli ma się czym pochwalić :)
Z innymi nie będę porownywać :)

reklama
Dziewczyny, ale tu nie o rozmiar chodzi, ale o jakość. Ci panowie z bardzo dużymi cierpią katusze niestety...Ci z małymi nic lepiej. zresztą, był jakiś dokument w tv na ten temat.

Asia śpi bez pieluchy. Zobaczymy jak to będzie dzisiaj.

Asia też bez majtek, ale zaraz jej założę, bo nie lubię jak leży odkryta z rozłożonymi nóżkami, boję się że ją tam dziabnie jakiś komar czy coś... wiem, dziwna jestem:-D
A na kolacje dostała mleko, bo przez tę wycieczkę Julki późno znowu poszła spać.

Asia też bez majtek, ale zaraz jej założę, bo nie lubię jak leży odkryta z rozłożonymi nóżkami, boję się że ją tam dziabnie jakiś komar czy coś... wiem, dziwna jestem:-D
A na kolacje dostała mleko, bo przez tę wycieczkę Julki późno znowu poszła spać.
to kciuki trzymam mocno zacisniete, teraz jak idziesz do pracy na etat to nici z urlopu co???
ja pawła tez ubieram jak sama sie klade

Ula , ale właśnie o to chodzi , ze oceniajac penis w stanie spoczynku nie możemy wiedziec , czy jest sie czym pochwalic. Dopiero we wzwodzie sie okazuje;-)ale o czym tu mowa... przeciez to nasze małe bejuski:-)
i dziunka ma rację :) nie wielkośc , ale technika sie liczy :P
Dziunka powodzenia!!!!!!!

U nas po przedwczorajszym dniu od 17 sikam na wszystko na stojąco nawet malutkimi kropelkami wczoraj dzien jakby poprzedniego nie było. Poslzismy na spacer bez pieluszki ok 2h Oli trzymał i nie chciał siknąc nigdzie, przed domem w ataku złosci i płaczu bo cos tam zsikał się w galoty. Sikac do kibelka na stojąco tez nie chciał. Jakie te dzieci skomplikowane ;p Myslalam ze pojdzie tak łatwo alez się zdziwiłam ;/ Ocb?

U nas po przedwczorajszym dniu od 17 sikam na wszystko na stojąco nawet malutkimi kropelkami wczoraj dzien jakby poprzedniego nie było. Poslzismy na spacer bez pieluszki ok 2h Oli trzymał i nie chciał siknąc nigdzie, przed domem w ataku złosci i płaczu bo cos tam zsikał się w galoty. Sikac do kibelka na stojąco tez nie chciał. Jakie te dzieci skomplikowane ;p Myslalam ze pojdzie tak łatwo alez się zdziwiłam ;/ Ocb?

a no skomplikowane i to jest w nich najpiękniejsze :)))
odpieluchowanie dzieci pampersowych to ciężka robota oj ciężka. Chociaż na pewno są wyjatki

Dziunka ja u was nocka i dzień - ciekawa jestem :P

U nas nad ranem była mala wpadka, ale chyba z mojej winy :((((
Tak źle dzisiaj spał, że mnie z niewsyspania głowa boli, wstawałam co chwilę, robil siku dwa razy po trochu, a po 5 juz mnie ciagnal za wlosy z łóżeczka, wiec pewnie nie mogl mnie dobudzic i mial troszke mokre gacie, ale szybko go przebralam, uspalam i spal juz z mama do 8.30

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U nas mój plan odstawienia od nocnego sikania wziął w łeb w momencie jak Asia przestała się budzić. A jak się obudzi to mówi że nie chce na nocnik. Wczoraj Julka ją wieczorem obudziła, to ja ją ciach na nocnik, a młoda...siedziała i siedziała....puściła trzy bąki i... zasnęła.:-D

Spała do rana, oczywiście rano zasikana. I też - tak jak sikała między 1, a 3 w nocy, tak teraz zrobiła nad ranem.

Oj nic nie mozna sobie zaplanować, bo dzieci ciągle się zmieniają...

Co do dzionków - wszystko trafia bezbłędnie do nocnika, nawet kupa u cioci Marty na placu zabaw;-) ALE tylko wtedy jak młoda ma gołą pupę. Jak tylko założę majteczki - już za chwilę siku.

Muszę oswoić się z trzema sprawami:
1) likwidacja mleka wieczornego (ciągle się odgrażam, a potem odwagi brakuje)
2) nauka że w majtki też się nie sika
3) wyjścia bez pieluchy

Te wyjścia są dla mnie najgorsze, bo mój wózek obsikany...brr... pisałaś Sandra o tetrze, ale ta mi sie taka wielka wydaje i niewygodna...

reklama
U nas też sukces na całej linii. Ale jestem dumna. W środe jak zrobiło się ciepło Jaśo w majtochach na dwór początkowo były wpadki ale tak po 4 zasikanych majtkach przy kolejnym razie zaczynał sikać to biegł i krzyczał siku. Następnego dnia zaczynał sikać i jak krzyczał siku to wstrzymywał ja wtedy ciach na nocnik i siki do nocniczka. Na spacer poszliśy w majtochach na wózek położyłam podkład taki jak się kładzie na łóżko i w droge. Po godzinie Jasiek krzyczy siku no to ciach z wózka i siku na trawkę troche popuścił, ale miałam ciuszki na przebranie.
A dzis kochane zero wpadki od rana. Krzyczy siku i próbuje ściągać gatki zaczyna sikać dopiero na nocniku. Oj jak ja się cieszę.

U nas problem z nocnkiem jak u Etny - przymiarki robiłam na nocnik bratanicy i niestety też fontanna poza nocnik. Muszę poszukac czegoś innego.
Etna może ty juz znalazłaś???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry