reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kiedyś niewielu ekspertów wierzyło, że małe dzieci mogą doświadczać depresji lub lęku. latach 90. stało się jasne, że depresji i lęku mogą doświadczać nawet trzylatki. Jednak u wielu dzieci objawy depresji objawiają się w pozornie niepowiązany sposób, na przykład agresją, zaburzeniami odżywania lub nadpobudliwością. Zapraszam cię na bezpłatny live. 2. marca o 15:30 Wpadaj na YT albo oglądaj na FB

reklama

nosidełko kontra chusta

jaga-1985

Fanka BB :)
Miasto
Krakow
ale tęz w tym programie mówił że ogólnie nie jest wskazane bo nawet u tak dużych dzieci może spowodować jakieś problemy z dalszym rozwojem organizmu, poza tym jest ono przeznaczone do krotkiego transpotu a nie np do spacerów i żeby maluch spędzał w nim jak najmniej czasu!!
też myślałam o kupnie tym bardziej że małej przestaje podobać się leżenie w wózku ale słysze coraz więcej minusów o nosidłach więc zrezygnowałam..
ten fizjoterapeuta polecał chusty!!

reklama

koteczek

Majówka 2005
Miasto
Włodawa
jaga-1985 pisze:
też myślałam o kupnie tym bardziej że małej przestaje podobać się leżenie w wózku

ja juz to przerabiałam, mały nie chciał ani chwilki polezeć w wózku tylko chiał na ręce ::) kupiłam nosidełko takie z usztywnianymi plecami ale naprawde użyłam go kilka razy, bałam się o zdrowie dziecka więc tylko w ostateczności było uzywanie

Miasto
gdynia
tak wiem ze dzidzia nie może za długo przebywać w takim nosidełku..potrzebuje go ponieważ mój maż czasem wyjeżdża a mamy jeszcze psa(dosyć dużego-labrador)..na razie pomaga mi rodzinka, ale nie zawsze mogą przyjechać:( a z nosidełkiem będęl mogla wyskoczyć chociaż na te 5 -10 minut!! bo z wózkiem i psem nie da rady,przynajmniej nie z moim psem!!! tak wiec gdyby ktoś chociaż kojarzył jakaś firmę godna polecenia to bede wdzięczna:)

ankasiarka

Początkująca w BB
że niemowlak krzyczy to jeszcze można powiedzieć normalna, ale moja 7 mc córka daje takiego czadu że juz jestem wykończona. Drze się po prostu strasznie i tyko jak ja na rękach nosze to sie uspokaja. To samo na spacerze najwyżej 10 min. w wózku i wrzask, a ona naprawdę głośno potrafi krzyczeć. Wczoraj byłam z nią w parku, jak się rozkręciła bo ja włożyłam na chwile do wózka to cały park sie na mnie gapił. Fajnie. Stąd też moje pytanie czy Wam się też to zdarzało i czy lepsze do noszenia dziecka jest nosidełko czy chusta? Bo na rękach już nie daję rady. Chusta wydaje się fajna ale nie wiem czy naprawde jest tak wygodnie z nią, bo Gabi waży już ponad 8 kg więc trochę. Poza tym muszę ją nosić przodem i nie wiem czy tak w chuście też można?

Ankami

mamy lipcowe'07
Miasto
Warszawa
Ja dopiero czekam na moją Małą, ale mam już dla niej chustę. Podobno nie można nosić dziecka plecami do siebie w chuście. I nawet nosidełka, w których dziecko jest trzymane przodem do świata, nie są polecane przez fizjoterapeutów.

sawa13

Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
hej moja mała ma skończone cztery miesiące i wazy już 8,5 kg wiec wiem doskonale ile trzeba się nadzwigac takiego klocka:tak: tym bardziej że tez lubi byc noszona i też najlepiej przodem do świata... więc zdecydowaliśmy się na chustę i u nas się sprawdziła:tak:
gorzej z tym noszeniem do przodu ale tez słyszałam podobne opinie co przedmówczyni..
u mnie pozycje jaki sie sprawdzają to brzuszkiem do mnie ale jak będzie starsza to okrakiem na bioderku i druga to na leżąco , to doskonały patent na usypianie :tak:

rozalka

Lutówkowo-sierpniowa mama
U nas chusta okazała się niewypałem,ponieważ Kuba lubi ogladać świat i jakoś mu było niewygodnie.Za to nosiełko jest rewelacją,woże je ze sobą w koszu od wózka i gdy tylko makuch nie daje rady wytrzymać w wózku,wkładam go do nosidełka i mam ręce wolne,(no i mogę pchać wózek}.Nosidło sprawdziło sie tez na wypadach za miasto i na grillu u znajomych.Kiedy tylko mały zaśnie,przekładamy go do wózka,albo fotelika.Trzeba pamiętać,bu nie przesadzac z ilościa czasu,jakie dziecko spędz w nosidle.No i najlepiej przodem do rodzica(ale w praktyce wiem,że dziecko woli podróżować przodem do świata)jest to zdrowsze dla kręgosłupa.

rozalka

Lutówkowo-sierpniowa mama
Ja dopiero czekam na moją Małą, ale mam już dla niej chustę. Podobno nie można nosić dziecka plecami do siebie w chuście. I nawet nosidełka, w których dziecko jest trzymane przodem do świata, nie są polecane przez fizjoterapeutów.
Racja!!!!!!!!!!!!!!!!

sylwia i wojtuś

Mama czerwcowa'06
Miasto
Kraków
Ja jestem wielka fanka chusty mam bebe lulu model lulu i jest REWELACYJNA moje dziecie ma juz roczek a czasami jej jeszcze uzywam, czasami robi za hamak, dzieki chuscie przetrwalismy kolki dlatego goraco wam polecam:-)

reklama
Można używać nosidełek poziomych takich jak chicco go plus, potem sie je przekreca do pionu. Mały niemowlak na początku jest w pozycji leżącej, jak podrośnie to przodem do mamy siedzi a jak już sam siedzi to 3 pozycja przodem do "kierunku jazdy".

Do góry