reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Jest taka sprawa. Trudna. Jedna z naszych babyboomowych moderatorek dowiedziała się, że ma nowotwór. Stało się to kompletnie nieoczekiwanie, a szok spotęgowała informacja, że nowotwór jest złośliwy i niestety są przerzuty. Rozpoczęła się walka. Jeśli możesz wesprzeć Iwonę, bo wiesz jak ważne, żeby maluszki miały mamę - nie czekaj. Jeśli masz do niej pytania, wiesz, gdzie jej szukać. Przeczytaj i zadziałaj

reklama

Nowa fura czyli przesiadamy sie do spacerówki

aska outada

Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Jak juz wczesniej pisalam wkrotce bedziemy sie przesiadac do spacerowki. Chcialabym aby wozek byl lekki (!), w miare mozliwosci waski i niedrogi. Ja zaczynam juz poszukiwania bo Eliasz wkrotce nie zmiesci sie w gondoli;-)Macie jakies pomysly ?

reklama
My kupiliśmy wózek głęboko-spacerowy, coś w rodzaju Tako Clasic City Voyager. Narazie Ola mieści się w wersji głębokiej, ale jeździmy już z oparciem podniesionym o jeden poziom. Myślę, że to będzie na jakieś 2 lata, potem będziemy mieli parasolkę. Przede wszystkim chcieliśmy mieć wózek na pompowanych kołach i solidnych amortyzatorach. Może są one większe i cięższe, ale u nas małe kółka by się nie sprawdziłyz racji tego, że często jeździmy do lasu, w góry.Spacery raczej takie a mało jazdy po mieście. Jestem bardzo zadowolona ale nie pamiętam jaki ty masz Asiu wózek czy tyklo głęboki.

Ja miałam też trzyfunkcyjny wózek z gondolą Peg Perego ale kupiłam spacerówke lżejszą, mniejszą i z obrotowymy kółkami - Peg Perego Venezia, jestem bardzo zadowolona :)) Gondole miałam na duzych pompowanych kołach.

u nas gondola myslę będzie wykorzystywana do końca roku, a dopiero potem sprawdzimy jak sie będzie spisywała nasza spacerówka z focusa

U nas dokładnie tak jak u Ell - gondola focusa jest spora a ja myślę że Karolek już teraz tak nie wystrzeli jak w trzecim miesiącu...tempo wzrostu maluszkó powinno trochę zwolnić :tak: Poza tym możemy jeszcze podnieść trochę oparcie co czasem już robimy jak się nudzi
No a spacerówka czeka jeszcze spakowana więc można ją uruchomić w kazdej chwili:cool2:

Baska a ktory rocznik macie focusa? Bo u mnie nie ma podnozenia, no albo ja nie wiem gdzie sie to robi, bo miałam kupowane przez allegro- wiec instrukcja niestety była uboga, musze sie przyjrzeć tej sprawie, a raczej gondoli, a własnie masz też może jakieś pasy bezpieczeństwa? do zapiecia, gdy maluszek będzie już siedział? Czy takie coś w ogole można osobno kupic?

Ja też na razie będę testować spacerówkę na stelażu od głębokiego. Jakoś mi się zawsze wydawało że im wyżej tym cieplej, więc zimę chcemy przejeździć w ten sposób a na wiosnę już w taką leciutką spacerówkę:-)

My mamy wozek deltim focus ale nie jestem specjalnie zadowolona. Tzn gleboki moze byc ale spacerowke chcialabym miec lzejsza i wezsza. Deltim wazy 13 kg to za duzo jak na moje warunki. Mieszkam na 3 pietrze, meza niema w Polsce wiec albo ja dzwigam albo mama. Pozatym klatka schodowa jest za waska jak na mojego focusa. Musze byc praktyczna.
Agaciulka slyszalam o Peg Perego , to naprawde swietne wozki niestety niestac mnie jeszcze na takie cacko ;-)

reklama
Ell, no własnie nie wiem co z szelkami choć pewnie by się przydały bo moje dziecko dziś właśnie usiadło z pozycji półleżącej w jakiej znajdował się w leżaczku bujaczku...i tak siedział trochę...dobrze że oparł się o klawiaturę którą się właśnie bawił bo pewnie by się machnął do przodu. Generalnie w leżaczku to go przypinam ale dziś siedziałam obok więc mu darowałam. W gondoli też myślę o takiej półleżacej pozycji...musze sprawdzić jakie szelki są przy spacerówce- czy przenośne a jak nie to może jakieś kupić??? bo w dnie gondoli dziurki do szelek są. Ja mam chyba 2005, albo 12.2004 ale to wersja exclusive-to podnoszenie jest w gondolce pod materiałem wyjmowanym na którym leży.
Ja mam ten luksus że wózek zostawiam na dole a mieszkam na pierwszym piętrze, choć najczęściej zabieram Lolka w gondoli a zostawiam tylko stelaż na dole. Też mamy nadzieję że na zimę ta solidniejsza spacerówka się sprawdzi a o czymś lekkim a la parasolka pomyślimy na lato...

Do góry