reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Szczerze mowiac na drugie dziecko nie jestesmy jeszcze w 100% zdecydowani...Bardziej jestesmy w kierunku ze zstaniemy w trojke...dlatego jak juz to zdecyduje sie za jakies 7-8 lat...
jakoś dopiero zeraz się zebrałam.... tak wygląda otoczenie wokół mojego bloku ... aby matkom żyło się lepiej ...Patrycja - co z Polskimi chodnikami jest nie tak? Już ci to tłumaczę .... W mojej okolicy większośc wygląda tak : wyobraź sobie np. drogę, prostą linię szerokości chodnika; podziel ją w wyobraźni na płyty chodnikowe (te kwardraciki); następnie idąc ta linią skacz na każdej płycie po innej ilości podskoków, np. na jednej 1, na drugiej 8 itd. Powiedzmy że w wyobraźni każda płyta przy jednym podskoku zapada się o 1 cm, więc różnią się one poziomem zamontowania "nad poziomem morza". Jutro na spacerze sfotografuje najlepsze elementy mojego otoczenia chodnikowego![]()
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Fusik dzieki za reportaz;-) rzeczywiscie nie ladne te chodniki...
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Dziewczyny, jestem zachwycona!
Ostatnio nasz wózek doprowadzał mnie do szału, często bardzo go znosiło w bok, do tego z każdym dniem wydawał mi się coraz cięższy i ze spacerów wracałam padnięta. Zdecydowaliśmy się kupić spacerówkę, taką, żeby dość dobrze osłaniała dziecko i miała szerokie siedzisko. Bardzo mi się podoba Peg Perego Atlantico, bo spełnia wszystkie moje wymagania, ale na nowy nie bardzo możemy sobie pozwolić. Kupiliśmy więc używany dziś po południu i baaaaaardzo jesteśmy z tego zakupu zadowoleni. Wózek jest po prostu super, leciutki, zwrotny dzięki skrętnym kółkom, właściwie sam jedzie, leciutko się nim podjeżdża na krawężnik. I co najważniejsze- bałam się, że będzie Martunię w spacerówce za bardzo trzęsło, ale jest OK. Tylko trochę jest zdezorientowana, bo zawsze na spacerze widziała nas, a teraz nie, i czasem trochę się wierci z niepokojem, ale na szczęście nie płacze- wtedy do niej zaglądamy żeby wiedziała, że nigdzie sobie nie poszliśmy i się uspokaja, mam nadzieję, że szybko się przyzwyczai.
Ostatnio nasz wózek doprowadzał mnie do szału, często bardzo go znosiło w bok, do tego z każdym dniem wydawał mi się coraz cięższy i ze spacerów wracałam padnięta. Zdecydowaliśmy się kupić spacerówkę, taką, żeby dość dobrze osłaniała dziecko i miała szerokie siedzisko. Bardzo mi się podoba Peg Perego Atlantico, bo spełnia wszystkie moje wymagania, ale na nowy nie bardzo możemy sobie pozwolić. Kupiliśmy więc używany dziś po południu i baaaaaardzo jesteśmy z tego zakupu zadowoleni. Wózek jest po prostu super, leciutki, zwrotny dzięki skrętnym kółkom, właściwie sam jedzie, leciutko się nim podjeżdża na krawężnik. I co najważniejsze- bałam się, że będzie Martunię w spacerówce za bardzo trzęsło, ale jest OK. Tylko trochę jest zdezorientowana, bo zawsze na spacerze widziała nas, a teraz nie, i czasem trochę się wierci z niepokojem, ale na szczęście nie płacze- wtedy do niej zaglądamy żeby wiedziała, że nigdzie sobie nie poszliśmy i się uspokaja, mam nadzieję, że szybko się przyzwyczai.
I my za niedługo przenosimy sie do spacerówki, bo Miki z gondoli wyrasta (jak jest cieplej ubrany, to biduś nie ma jak się ruszać). Pytałam pani doktor, bo nasza spacerówka całkiem na płasko się nie rozkłada i pozwoliła ;-)
reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Dziewczyny co sadzicie o takiej spacerówce bo mnie sie bardzo podoba
CasualPlay
CasualPlay
Podziel się: