reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowe umiejętności naszych dzieci

U nas tez dziewczę się rozhulało. Wszelkie pozycje siedzące i lezące już przerabia. A leżenie do siadu tez się podnosi. I nareszcie zabiera się do raczkowania. dzisiaj tato mi meldował , że zostawił ja na chwile w pokoju na kocu i jak wrócił to spotkał się z nią w korytarzu. dziewczę ewidentnie "wychodzi" :D . A i chętnie robi porządku na półce z gazetami :)

reklama
Ale się uśmiałam. Co jeden opis to lepszy!!

Rubi Twój mąż zachowuje się identycznie jak mój. tylko moja Martyna juz raczkuje :dry: Pojechałam dzisiaj na szybkie zakupy z rana, a męża zostawiłam z małą. Kaszką umazana mała, mąż, krzesełko a nawet pies:szok: Młoda kaszke miała w uszach, we włosach...
Więcej sprzątania miałam niż te zakupy tego warte były :baffled:

Wchodze do domu, a młoda mi porządki w przedpokoju w komandorze robi :shocked2: Wszystki buty powyciągała (a niestety troche tego mam), a mój ślubny na kompie w pokoju :wściekła/y:

Pytam się gdzie ma dziecko, a ten zdziwiony, no przecież przed chwilą ładnie się zabawkami w pokoju bawiła :angry:

I pomyśleć, ze nie było mnie raptem pół godziny... :zawstydzona/y:

no to niezłe agentki rosna z dzieciaczków
moja własnie przed chwilka wypuscila sie na zwiedzanie mieszkania,najpierw przedpokoj,a potem kuchnia była
oooo i znowu wychodzi glizda,wiec lece za nia

Jagoda umiejętnosć dmuchania posiadła już jakiś czas temu, opanowała ja do perfekcji i żeby nie było nudno juz trenuje zaawansowaną jego formę a mianowicie dmuchanie z przeszkodami. Przeszkodami najczęściej staje sie jedzenie, rzadziej picie. Ktoś mógłby to nazwać pluciem na odległość, ale sądzę że ta umiejętnośc przyjdzie jako kolejna...

Moja Gwiazda sie rozgadala. Na tapecie jest tata i baba. Nie wiem czy ze zrozumieniem ale na widok slubnego mowi tata wiec moze troszke tak :)

Zosia dwa dni temu, czyli dokładnie na dzień przed skończeniem 8 miesięcy zaczęła naprawde raczkować i teraz to zasuwa :-) oczywiście wszystkie gazety i ksiązki które są w jej zasięgu są próbowane :-) i oglądane.
Nauczyła się rozbierać te puzzle podłogowe na części pierwsze. Najbardziej upodobała sobie "0", wyrywa całego puzzla później środek z "0" wyciąga i zostaje jej sama cyferka :-)
Mówić nie mówi jeszcze,znaczy się gada cały czas po swojemu...aaa nauczyła się tylko mówić "oooo" ;-)

reklama
Do góry