reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
dziewczyny napiszcie mi jak u was wyglądają posiłki? o jakich porach? co podajecie?

ja mam wrażenie, że młoda "jedzie" tylko na zupkach, chlebie z masłem (lub wędlinką) i kaszkach :-( owoce w kaszce (surowych nie zje) o warzywach nie wspomnę :baffled:
przez tą jej skazę mam pietra żeby cokolwiek jej podać :baffled: z drugiej strony jak nie podam to się nie przekonam czy może już coś zjeść - błędne koło...

Ostatnia edycja:
moj szkrab jej malo ale taki jego urok :-)

- rano robie 180 ml mleka z 2 miarkami kaszki ryzowej, zjada ale niewsyzstko ok 20-40 z reguly zostawia
- przed snem jakies owoce (nie wiem ile dokladnie bo babcia mu daje ja pracuje) np jablko tatre lub dwa, banan ale gotowy deserek
- w porze obiadowej obiad
- jak ja wracam to jest maly problem bo on nie bardzo cos chce jesc, dzis zjadl cale Danio i bylo mu malo, innym razem jogurt gergera albo poledwice czasem kanapke ale rzadko bo nie chce, kaszki nie daje bo tez nie chce
- przed snem tez jak rano mleko i tez zjada roznie z tego co zrobie.

I to wszystko

czasem troche sie to miesza bo np zje deserek jak ja jestem. on ogolnie niejadek ale coz.
do tego kilka chrupek i picie

Łukasz je rano po przebudzeniu - śniadanie czyli koło 7 kanapeczkę z czymś np. jakąś wędlinką, albo paróweczki, później kaszkę na gęsto na wodzie (drugie śniadanie 9.30), do spania koło 11.30 wypija butlę mleka 180 ml
obiad- zupka domowej roboty albo z rybą albo z mięskiem i z dużą ilością warzyw
w międzyczasie podgryza piętki z chleba, bułki, jabłka, banana (podwieczorek)
kolacja 18.00- jajeczniczka, albo kaszka z owocami albo coś innego np. rybka gotowana z warzywami w kawałkach - marchewka, pietruszka, brokuł itp.
przed spaniem cycuś i koło 23 butla mleka:szok:

Kata u nas tak:tak::-)
* 8-9 śniadanko- kanapeczka, paróweczka, albo jajeczniczka bądź jajo na twardo itd
*12-13-14 obiad- słoiczek gerbera albo zupka własnej produkcji np. rosołek :tak:
*16-17 podwieczorek serek Danio cały + czasem bananek, bądź troszkę jabłuszka, mandarynki...
*19-20 kolacja po kąpieli 250ml kaszki z butli
*24 nie wiem jak nazwać nocny posiłek :-D znów 250ml kaszki
*3-4 250ml kaszki z butli

A dziś np zjadła 4 butle mleka w ciągu nocy :szok: czyli calusieńki litr :szok:

a Łukasz w niedzielę zjadł cały duży słoiczek ryby z warzywami ze słoiczka w pięć minut i musiał za pół godziny poprawiać udkiem z kurczaka z warzywami (zjadł całe udko):szok::szok::szok::szok::szok: nie najadł się tym słoiczkiem:szok::szok::confused::nerd:

u nas dzis danio bananowy i byl bleee a jak otworzylam waniliowy to poszedl caly.
ciekawe czy owocowe beda smakowaly bo kupilam wisnie, jagode i truskawke

Jutrzenka nie dziwię się Kubusiowi;-):rofl2: Ja sama waniliowy uwielbiam a bananowy jest dla mnie bleeeee:tak::-D
Marcel z nabiału to wcina wszystko:sorry2: jakbym mu dała jogurt o smaku trawy też pewnie by zjadł:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
kurde a ja sie zastanawiam co jest powodem tego ze Kuba ma dzis czerowne i suche policzki, czy to dlatego ze nie smarowalam niczym i to wina wody czy to alergia?? Jak sie obiawia skaza bialkowa czy alegria. Dzis w sumie dostal ten Danio o innym smaku niz zwykle wiec czy to od tego???

Do góry