lady in black
Moderator
spokojnieI u mnie też są numerki (i kolejki od 6), ale zawsze bezpieczniej rejestrować się on-linePobierając numerek możesz dostać godzinę np. 12, więc 2 razy się wybierać do tego samego miejsca to bez sensu.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
spokojnieI u mnie też są numerki (i kolejki od 6), ale zawsze bezpieczniej rejestrować się on-linePobierając numerek możesz dostać godzinę np. 12, więc 2 razy się wybierać do tego samego miejsca to bez sensu.
nie miałam przerwy. Firma dała mi jasno do zrozumienia, że jak wrócę to wręczą mi wypowiedzenie, więc nie miałam po cospokojniewszystko da się odkręcić. A miałaś może jakaś przerwę między zwolnieniem przed ciążą i ciążowym? Czy po prostu przeszłaś bez przerwy na zwolnienie?
ok, zatem faktycznie te zwolnienia zliczają się na jedne okres zasiłkowy. Jeśli miałabyś w tej sytaucji choć 1 dzień przerwy, ciążowa nieobecność liczyłaby się od nowa, ale tak jak wcześniej pisałyśmy- to nie problem. Możesz złożyć o świadczenie rehabilitacyjne. Jeden minus to komisja lekarska ZUS, więc może to trochę potrwać. Dlatego radzi się złożyć wniosek 6 tygodni przed końcem zwolnienia (to tylko termin instrukcyjny). Nastaw się na jakiś czas bez wypłaty niestety. Urlopu macierzyńskiego szkoda, będziesz mogła dłużej zostać z dzieckiem w domu.nie miałam przerwy. Firma dała mi jasno do zrozumienia, że jak wrócę to wręczą mi wypowiedzenie, więc nie miałam po co![]()
WeraAnna zawszw podziwiam tw zadbane kobiety czy to na porodówkach czy na szczytach górskich. Ja zawsze wyglądam jak![]()
ZUS możesz zrobić korektę jak tylko CI przyznają zasiłek - będziesz miała na koncie ZUS nadpłatę składekZazdroszczę Wam że tak ogarniacie te sprawy zwolnieniowe. Ja oczywiście zapomniałam w pewnym momencie złożyć odpowiedniego dokumentu i przez 1,5 miesiąca byłam bez wypłatu zasiłku chorobowego z dg a jeszcze musiałam opłacić pełen ZUS. Także jak widać nie jestem mistrzem w tych sprawach![]()
Nutella też bym działała z rehabilitacyjnym.
Marti wysłałaś jakieś nowe zaproszenie? Ja już nie ogarniam tych wątków