• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nowy początek - wrzesień 2024

Akczi ja nie prasuję tylko piorę i czyszcze pozostałw elementy wodą z płynem.

Hmmm wody płodowe chyba produkują się na bieżąco jak pijemy itd, więc chyba najnormalniej w świecie nadmiar hmmm wysikujemy? 😅 Lady sprostuj temat jak się mylę pls.
Co ciekawe, nie do końca jest poznany mechanizm "cyrkulacji" płynu owodniowego. Na pewno jest produkowany i absorbowany przez owodnię (czyli jedną z błon płodowych) i samo dziecko. Przecież jego ciałko też składa się w dużej części z wody 🙂 na logikę pewnie podlega takim procesom jak inne płyny, czyli pewnie go wchłaniamy, przynajmniej w jakiejś niewielkiej części, a resztę pewnie wchłania maluch, dlatego afi spada

reklama
U mnie też waga niezbyt satysfakcjonująca 🙄 będę miała z czego zrzucać po ciąży. Tym bardziej, że ja tyje od patrzenia na sałatę bez metforminy 🙄 a jeszcze nie wiem czy podczas KP ją wdrożę- moja diabeto się zastanowi co ze mną zrobić. Aktualnie 81 kg. Na szczęście się zatrzymało już jakiś czas temu...

Co ciekawe, nie do końca jest poznany mechanizm "cyrkulacji" płynu owodniowego. Na pewno jest produkowany i absorbowany przez owodnię (czyli jedną z błon płodowych) i samo dziecko. Przecież jego ciałko też składa się w dużej części z wody 🙂 na logikę pewnie podlega takim procesom jak inne płyny, czyli pewnie go wchłaniamy, przynajmniej w jakiejś niewielkiej części, a resztę pewnie wchłania maluch, dlatego afi spada
to moja 3 ciąża i serio dopiero niedawno się dowiedziałam że wody sie wymieniaja ;-) zawsze myślałam że one sa cały czas te same

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry