reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Dla odwrotności powiem Wam, że najwięcej wsparcia dostaje od mojej znajomej która jest w ciąży. Prawda jest taka, że powtarza, że mieli bardzo dużo szczęścia, sama jest w szoku, że jej się udało za 1 razem, fakt przygotowywała na to organizm, endometrioza, dawno po operacji i inne przypadłości i nadal podkreśla, że to szczęścia i zajście w ciążę nie jest łatwe. Podpowiadała o jakiś badaniach na ile miała wiedzę, pyta wspiera i naprawdę powiem Wam, że uwielbiam z nią wybierać rzeczy dla jej przyszłego dzieciątka i wspierać, bo działa w dwie strony te wsparcie i nie gada głupot wyluzuj itd.,nie mówi mi się udało to Tobie tym bardziej. Dlatego jeśli ludzie chcą to potrafią dzielić te 2 podłoża 💚, a nie jest to łatwe, ale realne 😁

No właśnie tego się obawiam. Już ostatnio większa część spotkania to były dzieci. A reszta to praca i kredyty.
Nie wiem, czasem tęsknię za czasami, gdzie spotykało się ze znajomymi i gadało się o pierdach, kto z siebie debila na imprezie zrobił i kto ile wódki wypił i jakie pytania będą na egzaminie. Życie było łatwiejsze
O dziwo tutaj na patologii prawie nie rozmawiamy o naszych dzieciach i ciążach. Lecą tematy z pracy i życia prywatnego, anegdoty, dowcipy i czuje się jakbym wrocila na studia 😅

Przegięłaś ze stymulacją, co to znaczy, za długo, za duża dawka?

Ja miałam stymulację gonadotropinami, dawka w teorii była malutka, ale i tak zrobił się jakiś kosmos.
Ogólnie nie planuję już raczej stymulacji.

Do połowy kwietnia i tak *pauza

*Pauza oznacza u mnie po prostu brak mierzenia temperatury, robienia owulaków i określania dni płodnych. A zamiast tego branie sztucznego progesteronu od 16dc, żeby skrócić sobie cykle (potrafię je mieć ponad 100 dniowe). Mogę sobie na to pozwolić ponieważ mam już dwoje dzieci (różnej płci) z jesieni więc mogę się nie spinać

jako naczelny adwokat mówię: dwupak.
Frustrated Gecko GIF

reklama
Do góry