reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Jest taka sprawa. Trudna. Jedna z naszych babyboomowych moderatorek dowiedziała się, że ma nowotwór. Stało się to kompletnie nieoczekiwanie, a szok spotęgowała informacja, że nowotwór jest złośliwy i niestety są przerzuty. Rozpoczęła się walka. Jeśli możesz wesprzeć Iwonę, bo wiesz jak ważne, żeby maluszki miały mamę - nie czekaj. Jeśli masz do niej pytania, wiesz, gdzie jej szukać. Przeczytaj i zadziałaj

reklama

Nutramigen czy Bebilon Omeno

Mam pytanie,mój 6,5 msc synek jest alergikiem i odkąd skończył 2 msc przeszedł na Nutra:no: paskudne,smierdzące...masakra,ale na moje szczęscie pił to:-) niestety teraz gdy zaczął poznawac nowe smaki ( zupki,przeciery owocowe i warzywne ) zaczął kręcic nosem na mleko, z cięzkim sercem wypija 120-150ml,a wypijał nawet 210! Zastanawiam się nad Bebilon Omeno:dry:, czy Któraś z Mam podawała Omeno?? Jak smakuje? a może jest jeszcze gorsze:szok:.
Proszę o jakieś info.
Z góry dziękuję!

reklama
Z tego co wiem,nie ma takiego mleka w polskiej ofercie.Było do tamtego roku Bebilon Amino,znacznie gorsze w smaku.Już nie produkowane na rynek polski.:confused:
Istnieje Bebilon Pepti,wg. mnie znacznie smaczniejsze (jeżeli w ogóle tak mozna pisac o tych mieszankach)niż Nutramigen.:tak:
A to,że dziecko nie chce pic mleka,zdarza sie często,gdy malec zasmakuje nowych produktów.Często to mija z czasem.

Zgadza się. Bebilon Amino wycofano w marcu 2008 r. Na polskim rynku dla alergików dostepny jest jedynie Nutramigen i Bebilon Pepti. Oprócz tego mleka sojowe (Humana SL, Bebilon sojowy, Prosbee, Bebiko sojowe) ale z tego co wiem niezbyt zalecane przez alergologów.:-(

A bebilonu omeno nie ma. Chyba ze masz na mysli mleko Bebilon Omneo ale to nie jest mleko dla alergików tylko dla zdrowych niemowląt. (z tendencją do zaparć) :-)

Ja mieszkam w Holandii i tutaj jest mleko omneo,ale to nie jest odpowiednik nutramigenu.Smakuje lepiej ale to jest mleko dla dzieci z zaparciami,ulewajacych,bo ma w sobie zageszczacz w postaci maczki chleba swietojanskiego,czyli gestnieje w brzuchu,zeby dziecko ulewajace nie moglo go zwrocic.
Prawda jets,ze dziecko jak posmakuje innych smakow to czesto ma kryzys mlekowy,ale to nie jest regula.Radze poczekac jeszcze bo jednak zjada mleko.Powodzenia zycze:tak:;-)

Ja równiez uważam zeby jednak przeczekac jeszcze zanim sie zmieni mleko ...nutra nie wiem jak smakuje ale wierze ze jest dla Nas niesmaczne ... i tak jak pisza dziewczeta bebilon pepti (rowniez niesmaczny ;-)) jest dla alergików ... omneo stosowalismy na zaparcia :tak:

Dziękuję za odpowiedzi, w nazwie tego mleka poprzestawiałam literki i wyszło omeno :):):) rzeczywiś ie przetrzymam go jeszcze, poza tym świetnie wcina zupki, kaszki także nie będę sobie tym zaprzątac głowy. Pozdrawiam serdecznie!

Do góry