reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nutramigen ew. Bebilon Pepti pilnie poszukiwany!

Mleko pepti mozna smialo bez rp kupic, nie wiem skad taki pomysl zeby wolac rp skoro mleka np zabraklo w srodku nocy lub w weekend?? Wiem ze teraz przepisy sie zmieniaja i nawet leki na serce musi wypisac kardiolog tak samo bedzie z mlekiem, porazka jednym slowem my tez pijemy pepti... bedziemy sie szwedac po lekarzach a i tak to mleko nam przepisze i tak...

Skąd taki pomysł że można śmiało kupić bez recepty ??? Jak można dopuścić do tego żeby zabrakło mleka dla dziecka? Dorosłym nigdy nie zabraknie jedzenia w lodówce, zawsze pamiętają żeby wcześniej kupić. Jestem farmaceutką i przestrzegam przepisów to co na receptę, nie bez przyczyny jest na rp.

Jeśli chodzi o wypisywanie recept, od nowego roku lekarze nie będą chcieć ich wypisywać. Będzie działa spychologia pediatra wyśle do alergologa żeby w razie kontroli on nie musiał płacić za bezpodstawne wypisanie rp na mleko na chorobę przewlekłą. Po prostu czeka nas jedna wielka masakra :/

reklama
Skąd taki pomysł że można śmiało kupić bez recepty ??? Jak można dopuścić do tego żeby zabrakło mleka dla dziecka? Dorosłym nigdy nie zabraknie jedzenia w lodówce, zawsze pamiętają żeby wcześniej kupić. Jestem farmaceutką i przestrzegam przepisów to co na receptę, nie bez przyczyny jest na rp.

Jeśli chodzi o wypisywanie recept, od nowego roku lekarze nie będą chcieć ich wypisywać. Będzie działa spychologia pediatra wyśle do alergologa żeby w razie kontroli on nie musiał płacić za bezpodstawne wypisanie rp na mleko na chorobę przewlekłą. Po prostu czeka nas jedna wielka masakra :/

Tez jestem farmaceutka ;) u nas smialo sprzedajemy pepti bez rp jesli jest weekend lub nocka, przeciez nie zostawimy dziecka bez mleka, nieraz sprzedajemy odrecznie czasami na 100% nieraz donosza recepty...

Bylam u źródła pytalam lekarki, po nowym roku mamy podejsc po skierowanie do alergologa, do czasu wizytu u specjalisty bedziemy miec przeisywany pepti na P, a najsmieszniejsze jest to ze musimy przed wizyta dac dziewczyna nabial coby bylo widac dowody na skorze!!! Jestem w szoku te przepisy sa tak beznadziejne, dziewczyny beda swiecic odparzonymi tylkami zeby byly dowody.... paranoja

jak to odparzonymi tyłkami? czy skaza temu jakoś sprzyja? w sensie jest białko źle trawione i częściej dochodzi do odparzeń??? czy jest taka możliwość, że np. NAN1 nie uczulało mojego dziecka a po 2 ma szorstką skórę na policzkach i łydce... no i te odparzenia mnie zastanawiają wcześniej takiego problem nie było a teraz wiązałam je z rozszerzeniem diety

jak to odparzonymi tyłkami? czy skaza temu jakoś sprzyja? w sensie jest białko źle trawione i częściej dochodzi do odparzeń??? czy jest taka możliwość, że np. NAN1 nie uczulało mojego dziecka a po 2 ma szorstką skórę na policzkach i łydce... no i te odparzenia mnie zastanawiają wcześniej takiego problem nie było a teraz wiązałam je z rozszerzeniem diety

Przy skazie białkowej dziecko ma biegunki ze śluzem stąd może te odparzenia na pupie :)

Ja mam 1 szt. Nutamigenu1 na zbyciu :) My jesteśmy na bebilonie pepti. Mój pediatra na razie nie robi problemu.

reklama
Witam,

Jeśli ktoś poszukuje to posiadam bebilon pepti sztuk dwie do odsprzedania, szczęśliwie maluszkowi minęły objawy alergii i od miesiąca zadowolony ssie cyca :-):-):-)

Do góry