reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

to prawda, tutaj wypuszczaja zwykle nastepnego dnia, ale teoretycznie juz 6 godzin po porodzie mozna wyjsc, jezeli jest wszystko w porzadku:-)no ale polozna przychodzi do domu chyba przez 10 dni od powrotu ze szpitala, wiec nie ma sie co martwic, ze np. nie wykryja zoltaczki:-)

a ja juz w mniejszym stresie jestem, bo dzisiaj dowiedzialam sie, ze landlord zgodzil sie na nasza zaproponowana cene, w zwiazku z czym teraz tylko troche formalnosci, znalezienie transportu, pakowanie...i juz jestesmy w nowym domku:-)

Jeżeli jest taka opieka to pewnie, że lepiej od razu uciekać do domku z dzidziusiem. U Nas położna przychodzi dopiero po kilku do nastu dni po zarejestrowaniu się w przychodni. I jest to najczęściej wizyta jednorazowa.Tigger - to super, że udało się znaleźć nowe lokum. Tyle zmian i to na początku roku, gratuluję!

reklama
Martwie sie troche:-(, bo wczoraj obliczyłam sobie ile mam tego cukru i wyszło że 140,4 mg chyba. dzisiaj ide do lekarza i mi powie czy to dużo za dużo....

ja to głupia jestem, naczytałam sie o cukrzycy ciążowej i o tym co sie może stać gdy jest nieleczona albo źle leczona i mam schize straszną:baffled::-:)-(
Z tym karmieniem to sie okaże, zobaczymy jak długo wytrzymam, hehe:laugh2:
co do alkoholu to sie okaże że po tak długiej abstynencji rozłoży nas jedno piwko, hehe - ale to oszczędne:laugh2::szok:

JustineMyMind, nie martw się. Jeśli masz taki wynik to jest to akurat górna dopuszczalna granica. Ja miałam 139 i lekarz na wszelki wypadek kazał mi zrobić obciążenie 75 g po 2 h - i wyszło ok. Niektórzy zalecają w takich przypadkach ograniczać spożywanie słodyczy. Wątpie byś kwalifikowała się do badania poziomu cukru za pomocą glukometru, bo przecież mieścisz sie w normie.:)) Ciekawa jestem co powie lekarz.

a ja nie wiem, jak moje malenstwo jest ulozone...:-(tzn. z tego co czuje, to nozki ma po prawej stronie, bo cos sie wypycha ciagle z mojego prawego boku:-Da nastepna wizyte mam 6 lutego.
a ulozenie dziecka moze polozna wyczuc po macaniu brzucha? bo usg to juz mi nie zrobia...:-(

nie
nie chciałam wyjść na własne :no:
poprostu na 2 dobe po porodzie wypuszczali ze szpitala o ile wszystko gra

aaa i mówili mi, ze jak urodze do 12 to wyjde kolejnego dnia
urodziłam o 11.10 :-)

a co do wizyt położnej, to u mnie w domu była chyba na 4 dobe po porodzie
sprawdziła Pariske jak sie ma, jak kikutek itp
potem wróciła na zdjęcie szwów... nie pamiętam 10 dni albo 14 po porodzie

Moja maleńka ułożona jest główką do dołu i waży 2080g :szok: to dziwne bo ja przytyłam tylko kilogram, może czerpie z moich zapasów?:laugh2:
mnie za każdym razem gin robi takie krótkie usg. chyba wole to od macania brzucha:happy:
właśnie sie rozpycha i czuje jak mi jeździ kolanami po brzuchu, ojej ale mnie kopnęła, to bolało:szok::eek:

Lekarz wypisał mi skierowanie do szpitala na 12.01 czyli w piątek:-( podobno tylko na jeden dzień:eek:

Musi sprawdzić czemu mam taki wynik cukru. reszta badań w porządku a ten cukier to jakaś zagadka.
mam nadzieje że wszystko okaże sie dmuchaniem na zimne:baffled:

reklama
ja z ta bezsennoscia walcze od 3 m-cy i nic.ksiazka nie pomaga,ani tv.wczoraj zasnelam az o 10 rano.tragedia.nie wiem o ktorej pojde spacale nastawie sobie budzik na 12 i tak bede robic kazdego dnia i w dzien sie nie poloze.moze w koncu wygram z bezsennoscia?:-)

Do góry