reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Zadzwoń bo potem się okaże, że będziesz musiała z pojedyńczymi papierami do ZUSu ganiać a to wkurzające!
Może Twoja kadrowa nie załatwiała jeszcze czegoś takiego a może po prostu olewa sprawę więc lepiej ją od razu przycisnąć :).

reklama
no i w koncu padlam.spalam 6 godzin.teraz jest super ale juz mi spac sie nie chce.poleze powierce sie i moze zasne.i w dzien cokolwiek robie zebym czula sie zmeczona.i na nic.teraz leze i sprobuje zasnac,jeszcze cieple mleczko i ksiazka i moze usne.zobacze.

jak spalyscie/ bo teraz obudzilam sie na chwilke i de znowu po raz 3 spac.teraz to ja odsypam nocki :-):-):-):-).i oby juz tak zostalo do konca ciazy.jaka ulga ze w nocy zasnelam.to narazie.:happy::happy::happy::happy:

Magda, wnioski można pobrać na stronach ZUS, będziesz potrzebowała:
Np-7 (wypelnia wnioskujący, mnie akurat kadrowa wypełniła)
N-10 (wypełnia firma)
N-9 (wypełnia lekarz)

Poza tym będziesz potrzebowala:
- ksero historii choroby
- ksero karty ciązy
(wszystko potwierdzone za zgodność z oryginalem przez lekarza)

Ja żeby "uwiarygodnić" ciążę dołożyłam jeszcze:
- ksero opisu USG
- ksero wypisu ze szpitala (bo zdarzyło mi się tam wylądować)

Tu masz link do stronki ZUS z drukami:

[URL]http://e-inspektorat.zus.pl/pliki.asp?id_profilu=&pomoc=3&menu=&id_typu_pliku=1

co za biurokracja :no:
stosy papierzysk i dowodów, że jest się w ciąży...
oni to lubią utrudniać kobietom w ciąży życie :eek:

Mi 182 dni L4 mija 16 marca, a termin porodu mam na 2-go, więc chyba dam sobie spokój z bieganiem po ZUS-ach i zakładach pracy.
Myślę, że do tego czasu już się rozdwoję co? ;-)

No to elza74 trochę dzisiaj pospałaś...gratuluję :-)

Ja nie chciałabym zapeszyć, ale od 2 dni w miarę jakoś śpię..oczywiście wstaję ze 3 razy na siku i co chwilę zmieniam boki, ale przynajmniej potem szybko zasypiam i się nie meczę...ulga :tak: ;-)

ja mam tak na zmiane -jednego dnia sie budze kolo 6, a nastepnego musze chyba odespac, bo wstaje kolo 11:-)troche to meczace, ale mam nadzieje, ze to z nerwow i po przeprowadzce wroce do normalnosci;-)
elza - fajnie, ze w koncu ci sie udalo:-)nic tylko zyczyc kolejnych przespanych nocy:-)

Gratuluje dziewczynki przespanych nocy! U mnie norma - spałam 10 godzin, z tym, że znowu miałam gościa w łóżku i nie był to mąż ani kochanek - moja córcia cos ostatnio wycieczki nocne sobie urządza - muszę to ukrócić!

ale jazda
mi wyszło 5 możliwosci na brązowe oczy i jedna na niebieskie, więc niewielkie szanse...
a Pariska ma niebieskie własnie :-)
oj ciekawe jak będzie z Maddoxem :-)

reklama
Mi wyszlo 5 na brazowe i 1 na zielone:dry:

Ciekawe :confused: :eek:
ale chyb abrazowe u nas przewazaja wiec jak nie zlapie genow zielonych oczu po dziedku ale moim to chyb abedzie brazik mial:tak:

Do góry