Cześć dziewczyny,
Z moch dolegliwości ciążowych to można wymienić tak:
- zgaga 24h/7
- czasami bóle pleców, lędźwiowo-krzyżowe, kulenie na jedną lub drugą nogę (zupełnie jakbym korzonki przeziębiła)
- jakieś dziwne łaskotki przechodzące mi przez całą lewą nogę (mam uczucie takiego dziwnego niepokoju w tej nodze i to tylko, jak idę w nocy spać)
- dieta dla ciężarnej z cukrzycą ciążową i kłucie się 4 razy dziennie (same zakazy, ja się nie nadaję do takich diet...zero słodkiego, zero smażonego, zero tłustego....czuje się nieswojo, bo co jak co, ale w ciąży sobie kobiety folgują, a ja kurna same mam zakazy)
- czasami ból podbrzusza (jak przy miesiączce)
- czasami wahania nastroju - od złości do płaczu
- szybkie męczenie się
- zakładanie skarpetek i butów bokiem, bo brzusio przeszkadza
No i tak to z grubsza u mnie wygląda.
Czy są jakieś cukrzycowe mamusie tutaj? Szukam jakiejś bratniej duszyczki z tego tematu, ale nie mogę znaleźć.
Z moch dolegliwości ciążowych to można wymienić tak:
- zgaga 24h/7
- czasami bóle pleców, lędźwiowo-krzyżowe, kulenie na jedną lub drugą nogę (zupełnie jakbym korzonki przeziębiła)
- jakieś dziwne łaskotki przechodzące mi przez całą lewą nogę (mam uczucie takiego dziwnego niepokoju w tej nodze i to tylko, jak idę w nocy spać)
- dieta dla ciężarnej z cukrzycą ciążową i kłucie się 4 razy dziennie (same zakazy, ja się nie nadaję do takich diet...zero słodkiego, zero smażonego, zero tłustego....czuje się nieswojo, bo co jak co, ale w ciąży sobie kobiety folgują, a ja kurna same mam zakazy)
- czasami ból podbrzusza (jak przy miesiączce)
- czasami wahania nastroju - od złości do płaczu
- szybkie męczenie się
- zakładanie skarpetek i butów bokiem, bo brzusio przeszkadza
No i tak to z grubsza u mnie wygląda.
Czy są jakieś cukrzycowe mamusie tutaj? Szukam jakiejś bratniej duszyczki z tego tematu, ale nie mogę znaleźć.
ale ogólnie zrobiło mi się strasznie niewygodnia czuję jakby cały czas miała nogi pod żerbrami
i wali mnie po nich
;-)