reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Cześć dziewczyny,

Z moch dolegliwości ciążowych to można wymienić tak:
- zgaga 24h/7
- czasami bóle pleców, lędźwiowo-krzyżowe, kulenie na jedną lub drugą nogę (zupełnie jakbym korzonki przeziębiła)
- jakieś dziwne łaskotki przechodzące mi przez całą lewą nogę (mam uczucie takiego dziwnego niepokoju w tej nodze i to tylko, jak idę w nocy spać)
- dieta dla ciężarnej z cukrzycą ciążową i kłucie się 4 razy dziennie (same zakazy, ja się nie nadaję do takich diet...zero słodkiego, zero smażonego, zero tłustego....czuje się nieswojo, bo co jak co, ale w ciąży sobie kobiety folgują, a ja kurna same mam zakazy)
- czasami ból podbrzusza (jak przy miesiączce)
- czasami wahania nastroju - od złości do płaczu
- szybkie męczenie się
- zakładanie skarpetek i butów bokiem, bo brzusio przeszkadza

No i tak to z grubsza u mnie wygląda.

Czy są jakieś cukrzycowe mamusie tutaj? Szukam jakiejś bratniej duszyczki z tego tematu, ale nie mogę znaleźć.

reklama
Imponująca lista.cukrzycę ciążową miałam w pierwszej ciąży, teraz na szczęście obyło się!Jakbyś chciała pogadać na ten temat to służę swoimi doświadczeniami:))

Mój synek też juz gotowy do startu, główka w dół a nogi pod żebrami. Nie można sie nawet schylić bo sie skarży, że Mu ciasno:))

moja córcia też przekręcona:-D ale ogólnie zrobiło mi się strasznie niewygodnia czuję jakby cały czas miała nogi pod żerbrami:szok: i wali mnie po nich:no:

ja bede miec cesarke jak mi sie Julek nie obroci
Z Jasiem mialam robiony obrot zewnetrzny z 8 miesiacu bo Jas sobie wymyslil ze obracac sie nie bedzie, urodzilam normalnie
2 raz jest ryzyko obracania, bo za duze napiecia i moze macica peknac:confused:

mozna parzyc tez taka w torebkach z herbapolu
ma lagodniejszy smak

dla dzidziusia na kolki wyprobowalam wszystkiego, nic nie daje 100% ulgi
ale najspokojniejszy jas byl po Sab Simplex
niestety w polsce nie ma, trzeba sprowadzac

reklama
Do góry