reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
jak tak czytam co sie z wami dzieje to wlos mi sie na glowie jezy:szok:czy mnie tez to wszytsko czeka?do terminu mam 5 tyg z kawalkiem wiec moze to jeszcze wszystko przede mna:eek:na razie jest super, nic sie nie dzieje oprocz problemow z zasypianiem, bo na wznak wiadomo- wykluczone, jak leze na prawym boku to mam zgage, a na lewym bola mnie zebra:-Dnie mam pojecia dlaczego to tak dziwnie:laugh2:poza tym malym dyskomfortem czuje sie swietnie, kupilam sobie taka pilke gimnastyczna i zamierzam na niej od dzisiaj skakac:-)(w szpitalu maja takie i powiedzieli, ze lepiej sobie w domu wczesniej pocwiczyc, bo jak sie na taka pilke siadzie pierwszy raz majac przy okazji silne skurcze, to mozna sobie krzywde zrobic:-))

Może znacie jakieś sprawdzone sposoby na puchnięcie nóg, rąk... fotel niestety nie pomaga:laugh2:

Urodzić :baffled:

Mi też puchną stopy i dłonie, ale sprawdzałam czy czasem nie mam zbyt wysokiego poziomu kwasu moczowego i jest w normie, czyli to zwyczajne ciążowe opuchlizny, a nie zatrucie.

Też łykam żelazo, bo miałam morfologię słabszą i widzę dużą poprawę. :tak:

Wczoraj chyba udało mi się też zaobserwować pierwszy skurcz - nagle coś mnie na dole zabolało i przeszło, a cały brzuch twardy się zrobił i po kilkudziesięciu sekundach zmiękł. Może to w końcu to??

A teraz mała się strasznie wierzga i mnie aż kłuje w kroczu :sick:

Maruda :rolleyes: :laugh2:

miloku - odezwij sie jak tam z toba bo sie troche zmartwilam, jak poczytalam co sie z toba dzieje:-(a moze powinnas od razu do szpitala uderzac?albo do walk-in centre(czy clinic - jak to sie tam nazywa), gdzie przyjmuja bez appointment. i zrob duzo halasu, ze bardzo zle sie czujesz i boisz sie o dziecko

no wlasnie, a to male nie chce wychodzic!ale jak mu/jej dobrze to niech sobie tam siedzi!

ja jak juz zasne to spie dobrze - z jedna przerwa na sikanie nad ranem, potem znowu zasypiam i budze sie kolo 9-10:-)
ale moj maz dzisiaj rano zaproponowal, zebysmy na czas jakis wzieli sobie osobne koldry, bo troche uroslismy...;-)ja na to, ze wiem, ze jestem gruba i nam ciasno w lozku, ale maz stwierdzil, ze oboje jestesmy wieksi:-)on chyba przez ta empatie ciazowa przytyl w sumie 16 kg(czego po nim zupelnie nie widac, w przeciwienstwie do mnie, chociaz mi przybylo tylko 10:-)ale budowe zawsze mial atletyczna, sporty uprawial i nawet tylu dodatkowych kilogramow za bardzo po nim nie widac - szczesciarz:-))
prolblem polega jednak na tym, ze obie koldry ktore posiadamy sa w rozmiarze 2 na 2 metry i obawiam sie, ze jak je obie w lozku umiescimy to dla nas tym bardziej miejsca juz nie starczy:-D

hehe, to w sumie nie miał być żart :-D Ale fajnie wyszło :-D :-D Zażartowałam nie wiedząc o tym :-D

Bliźnięta jednojajowe są zawsze tej samej płci :tak: A to dlatego, że jeden plemnik łączy się z jednym jajeczkiem i potem w czasie podziałów jajeczko (a raczej już zygota) rozpada się na dwie identyczne części :tak: Bliźniaki jednojajowe mają taki sam zestaw chromosomów, tzn. genetycznie są identyczni :happy:

hmmm ale przecież są męsko żeńskie bliźniaki identyczne :dry::dry::dry:

musze sie Wam pochwalić, ze w końcu mamy chate :tak:
jestem super zadowolona, blisko morza, ogród i przytulnie
jest super !!! :-)

oczywiscie wynajmowana ;-)

reklama
Do góry