reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Juz jestem , sle cholera jak sie zmeczylam. kilka schodkow do przejscia , a ja zadyszki dostalam :-D :-D :-D
A ten antybiotyk co ja bralam to poprostu jakas slabsza dawka penciliny
PENICILIN VK 200 mg. bralam 4 dziennie na pusty brzusio.;-)

reklama
Tu sie moge wypowiedziec. budze sie miedzu 3 4 i to konic spania.:eek:
nerwy mam przy tym nie milosierne.mi nic nie pomagalo meczylam sie tak przez ostatnie 2 tyg, ale postanowilam w dzien nie dosypiac, przemeczyc sie wieczorem chociaz do 22 i zaczelo dzialac spie tak do 5 budze sie na jakas godzinke, moze krucej i znowu zasypiam:tak: :tak: :tak: :tak: :tak:
Ale teraz nabawilam sie nowego przyzwyczajenia: jak sie w nocy obudze to w brzuchu mi burczy i musze cos zjesc.;-) Wiec robie herbatke i kanapke i do lozka.Spei po takiej dawce jak dziecko:-D :-D :-D :-D :-D

Ja juz miałam kilka razy, zawsze wydaje mi się że jest mi za gorąco i nie moge spać. Ostatniej nocy przewracałam sie godzine, aż w końcu zrobiłam sobie posłanie na podłodze, bliżej okna i po 5 minutkach usnęłam. Co prawda zdziwiony może być mąż gdy rano wstaje i to widzi....ciężarówka śpiąca na podłodze - ale mi tam było super.:-)
Poslania na podlodze tez wyprubowalam:tak: , tylko jakos tam mi twardo bylo.;-) ;-) ;-) ;-) ;-) .Kupilam sobie nawet poduszke ortopedyczna i nic :tak: , ale moj nowy nawyk (jedzenie w nocy i brak snu w dzien) stanowczo skutkkuje.:-D :-D :-D

Ja zauwazylam, ze mi sie coraz ciezej spi, ale to z powodu brzucha.
robi mi sie jakos niewygodnie, czasami to az mnie boli brzuch od lezenia i juz nie wiem jaka pozycje wybrac:eek:
wiem, ze niby najzdrowsza to na lewym boku, ale nie jestem w stanie tak cala noc wytrzymac...
slyszalam o metodzie podkladanie miedzy nogi i pod brzuch poduszki - poki co stosuje jasia miedzy nogami ;-)
ale chyba lada noc zakosze mezowi jego poduszke hehe :cool2:

Ja od ostatniej wizyty to bardzo przestrzegam tego lewego boku, bo lekarz powiedział, że nasza dzidzia nie lubi jak leże na plecach, może dochodzić wtedy do niedotlenienia, bo jest już spora i może uciskac pępowine :szok:
No i budze sie po kilka razy w nocy żeby przekręcić się na boczek,ale troszkę mi juz z tym ciężko,ale wypróbowałam poduchę między nogi i śpi mi się fajowo ;-)

A ja juz tak czekam z niecierpliwością żeby dołączyć do marcóweczek które czują jak ich maleństwa brykają, ale jak narazie moja dzidzia taka spokojniutka.Czasem tylko czuje jakby jakieś bąbelki przepłyneły mi po brzuszku,ale rzadko i to jeszcze nie kopniaczki...:-(

A ja juz tak czekam z niecierpliwością żeby dołączyć do marcóweczek które czują jak ich maleństwa brykają, ale jak narazie moja dzidzia taka spokojniutka.Czasem tylko czuje jakby jakieś bąbelki przepłyneły mi po brzuszku,ale rzadko i to jeszcze nie kopniaczki...:-(

Spokojnie...masz na to jeszcze troche czasu :happy:
Na pewno niebawem poczujesz kopniaki.

reklama
Do góry