reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Justyna uwielbia spać na boku ale bałam się ze zawsze na tym samym śpi, i że jej się coś pokrzywi. Teraz śpi na plecach, ale nadal lubi jak ją na boczku ułożę :-) Teraz nawet co 10 minut się budziła i nie mogła spokojnie spać, a jak ją ułożyłam na boczku to ślicznie kima :-)

reklama
nice-girl w sumie sprytnie.
ja mam trochę inny problem, może któraś z Was będzie umiała pomóc.
moje dziecko przez długi czas spało od ok.20 do 7 rano, bez pobudki, bez jedzenia na śpiocha. później zaczął się budzić ok.4-5 i domagać się jedzenia, stwierdziłam po Waszych postach, że może rzeczywiście je za mało w ciągu dnia, bo jadł po 150 już praktycznie od BARDZO dawna. Zmieniłam mu na 180 i faktycznie nie chce już jeść o tej 4-5, ale budzi się i tak i muszę wstać i podać mu smoczka, pieluszkę do przytulenia. trwa to chwilę i znowu zasypia, ale jednak podnieść się muszę. i nie mam pojęcia co na to zaradzić :-(

Natuś u nas jest podobnie: mała miała kiedyś pobudkę o 3.00 i teraz mimo że nie jest głodna kręci mi się od 3.00 do 4.00 ciągle wypada jej smoczek - co chwila wstaję, przytulam pieluszkę do buziaka itp. dopiero po jakimś czasie znów zasypia twardo. Też nie mam pojęcia o co kaman i mam nadzieję że jej to minie

Alicja u nas dzisiaj się udało bez pobudki, aż byłam zdziwiona, gdy spojrzałam na zegarek a to już 7:15 :-)
ciekawe o co chodzi naszym dzieciaczkom ;-)

Nam lekarz mówił o 2-3 dobach. Wydaje mi się że jednak jak gorączka będzie utrzymywała się cały czas wysoka a tym bardziej będzie rosła ciągle i nie będzie dało się jej zbić, do tego marudność dziecka 100-procentowa to powinno się wybrać do lekarza.

reklama
dobranocka zdaję sobie sprawę z tego że to drobnostka w porównaniu z problemami innych mam, ale fajnie jest podzielić sie z innymi swoimi bolączkami, prawda ;-) ? Dlatego mocno trzymam kciuki za mamy wstające co chwila do dzieciów z cycem/butelką. mam nadzieję ze już wkrótce wszystkie będziemy w nocy wstawać jedynie na siku :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry