reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Happybeti kciki zacisniete tylko dawaj szybko znac bo mam jutro plan prasowac;)
Nice zgadzam sie z lolisza sliwka raczej nie pomoze mysmy probowali.lekarka nam kazala podac lactulosum moze tego sprobuj?
u nas pomogl czopek!chyba musze go dodac do zlotej listy;)

reklama
Lolisza - no z tym dopajaniem to ciężko w niego coś wdusić, próbuję, ale 150ml to na pewno on nie wypija. Po prostu nie chce pić i już ani wody, ani herbatek, czasem uda mi się z 50 ml wdusić. Dziś mu dałam trochę soku jabłkowego - sama utarłam i przecisnęłam przez gazę,ale też jakoś się krzywił. No zaraz mu dam właśnie mleko z Duphalac - to jest ten sam składnik co w tym Lactulosum. Do śliwki to też mam mieszane uczucia bo sama nie bardzo mogę je jeść. Bądź co bądź co ciężko strawne.

dobranocka zdaję sobie sprawę z tego że to drobnostka w porównaniu z problemami innych mam, ale fajnie jest podzielić sie z innymi swoimi bolączkami, prawda ;-) ? Dlatego mocno trzymam kciuki za mamy wstające co chwila do dzieciów z cycem/butelką. mam nadzieję ze już wkrótce wszystkie będziemy w nocy wstawać jedynie na siku :-p
ja tam nie chcę w nocy wstawać na siku, bo poza ciążą jeszcze nigdy mi się to nie zdarzyło

Natolin fajnie masz ztym nie wstawaniem w nocy na siku, bo ja to mam masakre, prawie jak w ciąży, tylko że ja jak Franek zaśnie zaczynam picie...i wchodzi mi wtedy 1,5 l wody, 2 litry coli czasami...a czasmi piwko albo winko i tak pije do północy a potem hmm...

Dziewczyny kochane,wieeelka prosba o magiczne kciuki jutro za Amelkę- okulista,a ja sie tak boję przez ten zatkany kanalik...masakra...:-(
kciukasy zacisniete, nawet przez Karole tylko ona w buzi trzyma ale tez sie liczy:)

A my się znów mordujemy z zaparciami... Sama nie wiem już co o tym myśleć. Myślałam wczęsniej że to po marchewce było,ale marchewki od jakiś 5-6 dni nie je a zaparcie nadal. Dziś to już tak mi go było żal - 3 razy stękał w takich cierpieniach mega twardą kupę, aż mu naczynko jakieś pękło bo troszkę krwi było i płakał strasznie jak stękał :-( Dałam mu już dziś czopka glicerynowego. Od 2 dni daje probiotyk. Lolisza - może Ty coś poradzisz. MAły codziennie je jablko i myślałam że zacznie ładne kupy robić a tu dooopa :/ Chyba jutro znów trzeba będzie Duphalac zacząć dawać. Jeśli o diete chodzi to mały je Nutramigen, od 3 dni jabłko z dynią, wcześniej przez 4 dni samo jabłko (po pół słoiczka dziennie, a dziś zjadł prawie cały słoiczek). No i do nocnej butki daję mu 1-2miarki kleiku kukurydzianego na 150ml mleka i to wszystko.
moja tez miała chyba zatwardzenie, to kupiłam sliwke hippa, poluzowało sie, dałam jeszcze rumianku i wczoraj, dzis w nocy i rano robiła taki smerdzace kupy ze szok, teraz zrobiła ale juz w zapachu ok. nie wiem czego to zasługa- sliwki czy rumianku, a moze przypadek..ciezko stwierdzic, wspólczuje w kazdym razie
Dobranocka dzieki za odzew w mojej sprawie!

lolisza ja też najwięcej pije wieczorem, ale w ogóle nie wyobrażam sobie, żeby się obudzić na siku ;-) nawet jak Piotruś mnie rano obudzi to zje i ja wracam z powrotem do łóżka i odkąd wpadłam na genialny pomysł, żeby wszystko co potrzebne do zrobienia jedzenia trzymać w pokoju to nawet z pokoju nie wychodzę.
ja mam chyba duży pęcherz, mama mówiła, że od dziecka jakoś rzadko sikałam i nawet badali mnie w tym kierunku, ale lekarze mówili, że widocznie taka moja uroda

jak to jest z tymi kupami, od paru dni mamy bardziej wodnisto sluzowate zielone, karmie piersia i zaczelismy wprowadzac pokarm staly, czy to objaw alergii na pokarm, bo w mojej diecie nic sie nie zmienilo

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry