reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

Barmanko, że nie jest łatwo to mało powiedziane :-( współczuję męczarni, ale ostrożna jestem z chwaleniem Filipa, bo jak to wróci to włosy z głowy będę wyrywać :-)

reklama
nina, cisowianka - wasze uwagi dot. skoku rozwojowego zobserwowałam u mojej Małgosi - dzięki :)
barmanka - wielkie dzięki za link, jesteś wielkim poszukiwaczem wiedzy i dobrych rozwiązań :)

Ostatnia edycja:
dziewczyny zauwazylam dzis na nodze Gucia czerwone plamki. Znajduja sie one tylko na prawym podudziu, tylko z przodu. Martwie sie bo nie wiem co to jest. Nie wyglada mi to na potowki.... Czy to moze byc uczulenie ??? i czy mozliwe zeby bylo tylko w tym jednym miejscu ? Z gory bardzo dziekuje za pomoc. Dolaczam fotke, slaba bo robiona telefonem ale moze cos bedzie widac :-(

Załączniki

• Zdjęcia-0117.jpg
    Zdjęcia-0117.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 78
Malinka jak te krostki nie zejdą, to idź do dr, ale wygląda to zwyczajnie, czasami dzieci mają takie zmiany, bo skóra się zmienia- tak mi to pediatra tłumaczyła. A i witam koleżankę, używającą marki Dada:-) my ostatnio przeszliśmy na rozmiar maxi (7- 18kg)

Mamstud Tsarina dziekuje za zainteresowanie, bardzo sie martwilam :-( Myślalam tak jak Mamstud napisalas ze to jakies ukaszenie ale w sumie nie bylam pewna. Bylismy jednak u pediatry i okazalo sie ze i jedna i druga ma racje :tak: wiec albo go cos ugryzlo albo tak mala zmiana sie zrobila. Mam obserwowac malego ale to nic groznego i w srode normalnie mamy przyjsc na szczepienie:tak:
A co do Dady to ja w ogole jestem mega milosniczka biedronki a pieluszki sprawdzaja sie u nas rewelacyjne, no i ta cena :tak:

Lilia nawet nie wiem kiedy, ale odzwyczaiła się od kciuka :tak:
A był już codzienną udręką :wściekła/y: Leżała i non stop pakowała go do buziola, jaka była przy tym rozanielona. To samo wieczorami przy zasypianiu na noc. Ja jej wyjmowałam do oporu, ale i tak nie dawałam rady tego upilnować. W nocy musiałabym czuwać cały czas i wyjmować kciuka który bezwiednie lądował w ustach córeczki.
No a teraz spokój. Tak jakby w ogóle o nim zapomniała.
Smoka dostaje na około pół godziny dziennie. Najczęściej kiedy ciężko jest jest w ciągu dnia zasnąć albo chce spać a wybudzi się po kilkunastu minutach. Wtedy daję jej smoczka, zasypia natychmiast i wypluwa go po kilku minutach :tak:

reklama
Do góry