reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

stosujemy nivea krem na każdą pogodę, jest trochę tłusty ale na zbliżającą się zimę to chyba dobrze:tak:

reklama
Dziewczyny Zofik ma jeden policzek szorstki w dotyku (tylko jeden)
czy to moze byc jakis objaw alergii na pokarm?
Przy czym w ostatnich dniach zajadala sie tylko kaszka ryżowa i w słoiczku dostała kaszke hippa na dobry sen

AgA - moja Jaga, też ma lekko szorstkie plamki na jednym policzku.. Najpierw pomyślałam o nawrocie ŁZS, ale.. przecież rzeczywiście tyle nowych rzeczy wprowadzonych ma do jedzonka - że pewnie jakis składnik jest za to odpowiedzialny. U nas jest to prawy policzek, i to w okolicach ust.

AGA mi sie wydaje ze niekoniecznie moze byc to alergia jezeli jest to gdzies w okolicach ust, Dianie ostatnio tez zrobilo sie takie szorstkie i krostkowate miejsce.wydaje mi sie ze to jest od sliny, zwlaszcza jak ma jakas zabawke na dworzu i ja wklada do buzki...

hej
co oznacza zielona kupka ciemno zielone sie nieraz zdarzaly ii przechodzily dzis zielony odblaskowy kolor?czy cos zjadlam czy jak?
pomozcie prosze
Z tego co mi wiadomo to dziecko mogło złapać troszkę wiatru dobrze jest podać dziecku troszkę "proszku troistego" - jest to środek ziołowy dostępny w aptece bez recepty sprawia ze dziecko łatwiej pozbywa sie gazów z brzuszka i kupka wraca do normy a przy tym pomaga również na kolki. Mojemu synkowi podawałam go regularnie od pierwszych dni i bardzo mu pomagał nie męczyliśmy sie z koleczkami. Obecnie podaje mu "ESPUTICON"-ponieważ jest łatwiejszy w podawaniu wystarczy jedna kropelka dziennie rano i mamy spokój. Cenowo różnica jest taka że proszek kosztuje 3-5 zł ,a esputicon 18-20 zł.

Moje dziecko miało takie kupki jak ja coś zjadłam gdy karmiłam piersia bądz dziecko na spacerku złapało wiaterku w bużke niekiedy przy tym miał kolki. Przy wprowadzaniu mleka modyfikowanego na początku takie zielonkawe kupki się zdarzały ale sporadycznie już nie mamy z tym problemów.

reklama
Cześć babeczki , mam pytanie ;D, gotuję sama mojemu dziecku zupki bo tych słoiczkowych nie bardzo chciał jeść , i tak teraz się zastanawiam bo on powinien jeść 10 deko mięska ale ile to jest?Nie chcę żeby było go za dużo bo ma problemy z brzuskiem więc wole aby go nie bolał , :) dzięki z góry za odpowiedzi ; )

Do góry