reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

witajcie dziewczyny jestem pierwszy raz na tym wotku mam takie pytano czy ktura z was bolały jajniki i miały ciemne upławy ????? boje sie troche ze moge dostac miesioczke :zawstydzona/y: a robiłam tszy testy ciozowe i wszystkie pokazywały dwie dziewczyny poradzcie cos a na gin jest zawczesie

reklama
Dziewczynki, ja już padam ze zmęczenia.... Mój synek nie daje mi pospać dłużej niż godzinę w nocy, a w ciągu dnia też mało śpi. Ma problem z odbijaniem. najada się przez ok. 15 min. , a potem siedzę z nim aż do godziny i nic. Tylko jak go położę bez odbicia, to się wierci, widać, że go coś męczy i jak go wezmę znowu na rece, to po długim czasie mu sie w końcu odbije i jest ok. Ale po niecałej godzinie znowu to samo...

Malgoss niwiele Ci to pomoze, ale moja Mała też słabo odbija po jedzonku, i później marudzi, pręży się. I ze spaniem jest podobnie, dzis to już ledwo oczy otwarte trzymam. :-( A ona sie męczy i praktycznie cały czas na rękach chce być bo wtedy jakoś jej lepiej jak ją kołyszę. :-( Jak dzis się nie przespię w nocy więcej to normalnie nie wiem co jutro będzie ze mną.:-(

Malgoss mój mały też tak miał od wczoraj ja pije herbatke z kopru i dziś daje mu pić i wydaje mi się że jest lepiej zauwazyłam też że czasem jak małemu nie chce się odbić to połóż go na chwile i za chwile podnieś wtedy szybciej odbija pomaga też jak kłade małego na brzuszek

Aga przygotowania pełną para wczoraj kupiłam suknie ślubną heh nie mogę się doczekać aż ją założe jeszcze teraz spowiedz której się panicznie boje i co chwile przekładam jeszcze troszke i będe mężatką heh jak ten czas leci :)

Witajcie majowe mamusie.
Przepraszam że się wtrącę,również jestem mamą, mam dwóch synów z października 2007r.i z sierpnia 2002r.

Jeśli wasze maluszki bolą brzusie to z czystym sumieniem polecam Wam kochane herbatkę firmy HIPP UŁATWJAJĄCĄ TRAWIENIE-te koperkowe nie sa za dobre,pobudzają bardzo i bączka maluszkom trudno puścić bo za duże gazy się zbierają,a ta ma skład z różnych ziółek (melisę,rumianek,koperek włoski itp.) i naprawdę jest super,u nas sprawdziła się przy obu synkach.
A i siostry synuś miał przeokropne kolki od początki i ta herbatka pomogła na prawdę.

Pozdrawiam mamuśki i życzę Wam szczęścia a Waszym maluszkom zdróweczka i żeby nie musiały jednak pić tej herbatki:-)

Ostatnia edycja:
Malgoss moja Julka też jest "mistrzynią" w odbijaniu. Teraz je 10 -15 min ale potem ją odbić to już cud. Chociaż nie powiem czasami idzie szybciutko. Teraz odbijam ją w trakcie karmienia i potem po karmieniu. Jak nie chce odbić, kładę ją i za chwilkę znowu próbujemy. Generalnie najlepiej odbija w pozycji leżącej u mnie na kolanach. Leży brzuszkiem do kolan, główka w stronę podłogi. Idzie w miarę szybko a dodatkowo w tej pozycji łatwiej bączki odchodzą. Dodatkowo zauważyłam, że mała na początku je bardzo łapczywie (mleko za szybko wypływa) i zaczęłam to pierwsze, chude mleko odciągać (bo moja jeszcze koszmarnie ulewa). Mam nadzieję, że pomoże.

Iwona pisałaś ostatnio o tych muszlach laktacyjnych, że ich używasz. kiedy je nosisz? Jak karmisz z jednej piersi to wtedy zakładasz na drugą czy po prostu w ciągu dnia wkładasz i nosisz. Jak długo, bo widziałam, że tam pisze coś o 40 minutach. A ten pokarm normalnie zlewasz i nim karmisz? Bo mi czasami laktatorem trudno coś ściągnąć, a normalnie to samo mleko cały czas kapie...

dzień dobry dziewczynki:-)

ja dzisiaj mam dobry dzień po w miarę dobrej nocy..ale wczorajszy dzień i poprzednia noc to istny koszmar...mała tak mi dała popalić że spałam tylko 2h ..w dodatku rano jak wstałam to okazało się że dostałam zapalenia piersi:-( normalnie cały dzień ryczałam...ale dzisiaj już lepiej przyjechała moja mamusia i poszłyśmy w trójkę na spacer...zapalenie prawie przeszło (kapusta działa cuda!!!)

piszecie że Wasze maluchy są takie niespokojne, ja odkąd małej daję herbatkę rumiankową z hipp (można ją podawać od 1 tygodnia życia) to jest lepiej..ja piję z hipp herbatkę ułatwiającą trawienie bo dziecku można ją podać dopiero od 1 miesiąca...spróbować zawsze możecie..maluszkom nie zaszkodzicie.a może będzie lepiej

posłuchajcie dziewczyny bardzo mi się podoba:-)
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA"]YouTube - Natalia Niemen - Jestem Mamą- to moja kariera[/ame]

reklama
dzieki dziewczyny za rady!!!:)
dzis spalam najwyzej 3 godziny:( od 24 do 4 rano wstawałam 6 razy! zaraz, jak tylko moj synek zasnie, ide tez spac. tylko kiedy on zasnie?:)

Do góry