reklama
asia.joanna
Fanka BB :)
A jesteś w ciąży? Jeśli tak to cukrzyca.
Jeśli nie to ogólnie glukoza na czczo jest niepokojąca bo to już mocny stan przedcukrzycowy a o 2h hipoglikemia.
Jeśli nie to ogólnie glukoza na czczo jest niepokojąca bo to już mocny stan przedcukrzycowy a o 2h hipoglikemia.
Marta Ostojska
Zaciekawiona BB
Chyba, że lekarz Ci będzie kazał powtórzyć. Mi kazali powtarzać.
Chyba, że lekarz Ci będzie kazał powtórzyć. Mi kazali powtarzać.
Ja bym sie nie zgodzila na powtorke, bo to bardzo duze obciazenie dla organizmu.
Lady Loka
Bez przesadyJa bym sie nie zgodzila na powtorke, bo to bardzo duze obciazenie dla organizmu.
Kiedyś widziałam jak to dietetyczka porównywała obalając właśnie mit o wielkim obciążeniu badania. Obciążenie takie jak zjedzenie pszennej kajzerki na śniadanie. Tylko w ciąży ciężko wypić tyle cukru na jeden raz.
NiebieskookaEM
Mi to badanie bardzo zamieszało w organizmie. Od początku miałam problemy z bardzo częstym napinaniem się brzucha, udało mi się to " opanować" jakoś na tydzień przed glukozą, a po niej kolejne dobre 2 tygodnie znowu napięcia po kilkanaście razy dziennie :/Bez przesady
Kiedyś widziałam jak to dietetyczka porównywała obalając właśnie mit o wielkim obciążeniu badania. Obciążenie takie jak zjedzenie pszennej kajzerki na śniadanie. Tylko w ciąży ciężko wypić tyle cukru na jeden raz.
Lady Loka
Mi brzuch napinał się po KTG i po KTG zaczęly mi się skurcze porodowe. Czy powiedziałabym, że KTG jest inwazyjnym badaniem, które mocno wpływa na organizm? No nie. Skoro brzuch napinał Ci się wcześniej, to nie musi to mieć nic wspólnego z glukozą. Równie dobrze, jakbyś jej nie zrobiła, to te napięcia mogłyby być takie same. A tak jak mówię, obciążenie podobne do tego, jakbyś zjadła na śniadanie jedną kajzerkę.Mi to badanie bardzo zamieszało w organizmie. Od początku miałam problemy z bardzo częstym napinaniem się brzucha, udało mi się to " opanować" jakoś na tydzień przed glukozą, a po niej kolejne dobre 2 tygodnie znowu napięcia po kilkanaście razy dziennie :/
Jedyne co, to faktycznie dzieci po glukozie są potem tego dnia bardziej ospałe od cukru i mogą mniej się ruszać. I to mi potwierdzili w przychodni. Z napięciami brzucha nie ma to nic wspólnego.
reklama
NiebieskookaEM
U mnie miało sporo wspólnegoMi brzuch napinał się po KTG i po KTG zaczęly mi się skurcze porodowe. Czy powiedziałabym, że KTG jest inwazyjnym badaniem, które mocno wpływa na organizm? No nie. Skoro brzuch napinał Ci się wcześniej, to nie musi to mieć nic wspólnego z glukozą. Równie dobrze, jakbyś jej nie zrobiła, to te napięcia mogłyby być takie same. A tak jak mówię, obciążenie podobne do tego, jakbyś zjadła na śniadanie jedną kajzerkę.
Jedyne co, to faktycznie dzieci po glukozie są potem tego dnia bardziej ospałe od cukru i mogą mniej się ruszać. I to mi potwierdzili w przychodni. Z napięciami brzucha nie ma to nic wspólnego.
I młody zupełnie nie był ospały, tylko właśnie ostro szalał.